Категорія
Новини
Дата

Кабмін схвалив залучення гранту на $4,5 млрд від донорів. Кошти спрямують на соціальні виплати

Кабінет міністрів прийняв рішення про залучення гранту на бюджетну підтримку від Цільового фонду багатьох донорів у розмірі $4,5 млрд, йдеться у повідомленні Міністерства фінансів. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Грант буде залучено як третье додаткове фінансування для проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».
  • Ці кошти надано США та направлено до Цільового фонду багатьох донорів.
  • Залучені грантові у розмірі $4,5 млрд буде спрямовано на забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо.

Контекст

Наразі в Україні впроваджується спільний з МБРР та Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) Проєкт «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» на загальну суму $6,3 млрд та €1,441 млрд (позики МБРР, кредити МАР, гранти Цільового фонду багатьох донорів). 

Ці кошти спрямовано на відшкодування видатків держбюджету, здійснених для забезпечення оплати праці працівників державних органів та бюджетних установ освітньої сфери, забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, а також оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій як на національному, так і регіональному рівнях.

У червні Україна отримала грант від США на $1,3 млрд. Кошти отримані у межах пакету фінансування бюджету у $7,5 млрд, заявляв премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні