Категорія
Новини
Дата

Кабмін встановив пільгову ціну на газ для постачальників гарячої води

1 хв читання

Кабінет Міністрів затвердив постанову, якою зобов’язав компанію «Нафтогаз Трейдинг» постачати газ для забезпечення централізованого постачання гарячої води за пільговою ціною. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Ключові факти

  • Згідно з документом, з 1 червня до 31 липня 2022 року газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» реалізує виробникам теплової енергії природний газ в обсягах, необхідних для надання послуг з гарячого водопостачання, за ціною 7420 грн (з ПДВ) за 1000 куб. м.
  • До ціни додається тариф на послуги транспортування та коефіцієнт, який застосовується при замовленні потужності на добу наперед.
  • Якщо договір не був укладений або «Нафтогаз Трейдинг» припинив постачання згідно з таким договором, вважається, що в такого споживача немає постачальника зі спеціальними обовʼязками, на якого Кабміном покладені обов’язки постачати природний газ.

Контекст

Раніше повідомлялося, що Харківська ТЕЦ-5 з 1 червня змушена зупинити діяльність і законсервувати обладнання через нові розцінки на газ, встановлені компанією «Нафтогаз Трейдинг». Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» з 1 червня встановила для підприємств паливно-енергетичного комплексу нові розцінки на фіксовані обсяги газу, збільшивши їх із 7900 грн до 29 400 грн за тисячу кубометрів пального.

Харківська ТЕЦ-5 на початку травня призупинила генерацію електричної й теплової енергії через високу ціну на газ. А з 17 травня поновила виробництво електроенергії для Обʼєднаної енергосистеми України. Приватне акціонерне товариство «ТЕЦ-5» надає тепло і гарячу воду в майже 450 харківських багатоквартирних будинків.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні