Категорія
Новини
Дата

Кабмін встановив пільгову ціну на газ для постачальників гарячої води

Кабінет Міністрів затвердив постанову, якою зобов’язав компанію «Нафтогаз Трейдинг» постачати газ для забезпечення централізованого постачання гарячої води за пільговою ціною. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно з документом, з 1 червня до 31 липня 2022 року газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» реалізує виробникам теплової енергії природний газ в обсягах, необхідних для надання послуг з гарячого водопостачання, за ціною 7420 грн (з ПДВ) за 1000 куб. м.
  • До ціни додається тариф на послуги транспортування та коефіцієнт, який застосовується при замовленні потужності на добу наперед.
  • Якщо договір не був укладений або «Нафтогаз Трейдинг» припинив постачання згідно з таким договором, вважається, що в такого споживача немає постачальника зі спеціальними обовʼязками, на якого Кабміном покладені обов’язки постачати природний газ.

Контекст

Раніше повідомлялося, що Харківська ТЕЦ-5 з 1 червня змушена зупинити діяльність і законсервувати обладнання через нові розцінки на газ, встановлені компанією «Нафтогаз Трейдинг». Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» з 1 червня встановила для підприємств паливно-енергетичного комплексу нові розцінки на фіксовані обсяги газу, збільшивши їх із 7900 грн до 29 400 грн за тисячу кубометрів пального.

Харківська ТЕЦ-5 на початку травня призупинила генерацію електричної й теплової енергії через високу ціну на газ. А з 17 травня поновила виробництво електроенергії для Обʼєднаної енергосистеми України. Приватне акціонерне товариство «ТЕЦ-5» надає тепло і гарячу воду в майже 450 харківських багатоквартирних будинків.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні