Категорія
Новини
Дата

Канада виділила Україні додатковий пільговий кредит на майже $300 млн

1 хв читання

Уряд Канади надасть Україні пільговий кредит на 400 млн канадських доларів (майже $300 млн) на пріоритетні видатки державного бюджету. Четверту додаткову угоду з урядом Канади 11 жовтня підписав міністр фінансів Сергій Марченко, йдеться у повідомленні пресслужби Мінфіну. 

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • Кошти Україна залучить через адміністративний рахунок МВФ. 
  • Додатковий кредит надається на строк 10 років, процентна ставка – 1,5% річних. Пільговий період становить 4,5 роки від дати надходження коштів.
  • Кошти найближчим часом надійдуть до загального фонду держбюджету. 
  • Пряма бюджетна підтримка Канади з початку повномасштабного вторгнення вже перевищила $5 млрд, повідомив Марченко.

Контекст

Наприкінці вересня набула чинності оновлена версія Закону про державний бюджет України на 2024 рік. Видатки зросли на 428 млрд грн, що, окрім підвищення податків, потребуватиме до кінця цього року додаткових запозичень. 

У жовтні очікується транш від МВФ в обсязі $1,1 млрд, за яким, імовірно, послідує останній у цьому році транш Ukraine Facility в розмірі $4,6 млрд. Це залишає потребу залучити ще $10,8 млрд з інших джерел. І це в умовах президентських виборів у США, які навряд чи полегшать завдання. Скільки уряду потрібно залучити на борговому ринку, читайте в матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд