Категорія
Новини
Дата

Картина колишньої голови НБУ Валерії Гонтаревої продається на аукціоні. Гроші підуть військовим

Ексголова НБУ Валерія Гонтарева виставила на аукціон власну картину «Проклята війна». Благодійний продаж влаштував член наглядової ради «Фармак» Петро Чернишов.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

  • З 24 квітня член наглядової ради «Фармак» Петро Чернишов почав благодійний онлайн-аукціон, на якому продає картину, намальовану колишньою головою Національного банку України Валерією Гонтаревою. 
  • Зібрані за художню роботу гроші Чернишов збирається передати в благодійний фонд, що допомагає 228-му батальйону територіальної оборони Харкова. Його очолює знайомий бізнесмена. 
  • Картина Гонтаревої «Проклята війна», на якій зображена дівчинка в розбитому скафандрі, виконана акрилом на холсті. Розмір полотна – 80 х 120 см, стиль роботи – кіберпанк. За словами колишньої голови НБУ, персонаж втілює страждання дітей у жахливій війні, загрозу хімічної зброї та ядерного удару. 
Картина колишньої голови НБУ Валерії Гонтаревої продається на аукціоні. Гроші підуть військовим /Фото 1

Картина, намальована колишньою головою Національного банку України Валерією Гонтаревою.

  • У портфоліо Гонтаревої, яка зараз мешкає в Лондоні, вже 30 картин. Вона каже, що не продавала жодної і не збирається це робити. Деякі роботи висять у неї вдома, але більшість – у друзів по всьому світу. Живопис – хобі колишньої голови НБУ, яка очолювала Нацбанк у найскладніший для банківської системи період, у 2014–2017 роках. 
  • Себе Гонтарева не вважає мисткинею. «Я не художник, а більше «Пан Оформлювач» (був такий культовий фільм у 80-ті роки), – написала вона у відповідь на запитання Forbes, – оскільки персонажів беру з компʼютерних ігор, а потім їх малюю акрилом на холсті». Також Гонтарева зображує на картинах друзів. 
  • Початкова ціна картини – $5000, мінімальний крок $200. Аукціон проводитиметься протягом пʼяти днів. Через пʼять годин після початку торгів анонімний покупець запропонував за картину $6000.
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні