Категорія
Новини
Дата

«Київавтодор» оголосив тендер на ремонт мосту Метро за 2 млрд грн

1 хв читання

Комунальна корпорація «Київавтодор» оголосила тендер на протиаварійні роботи на мосту Метро, йдеться на сайті Prozorro. Подання тендерних пропозицій розпочалося 27 травня. Очікувана вартість робіт становить понад 2 млрд грн.

Міст Метро перебуває у «втомленому» стані вже протягом двох років, але лише у 2023-му було спрямовано кошти з бюджету на його капітальний ремонт або взагалі будь-які ремонтні роботи, повідомив минулого року голова постійної комісії Київради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Андрій Вітренко.

Ключові факти

  • Згідно із сайтом Prozorro, наразі триває подання тендерних пропозицій, кінцевий строк – 11 червня.
  • Сам тендер відбудеться 12 червня.
  • Строк виконання протиаварійних робіт на мосту Метро – до 31 грудня 2026 року.

Контекст

Міст Метро відкрили у 1965 році. Це двоярусна споруда для руху метро та автотранспорту. Частину цього мостового переходу – міст через Русанівську протоку – капітально оновили в 2020 році.

Минулого року департамент транспортної інфраструктури КМДА повідомляв, що міст у аварійному стані. Зазначалося, що за оцінками європейських фахівців, перебудувати міст Метро коштує щонайменше €500 млн.

До війни розроблявся проєкт і обговорювалося фінансування об’єкту із залученням експертів ЄБРР. Війна цю співпрацю поставила на паузу. Але Київ розробляв проект першочергових протиаварійних робіт та планував розпочати оновлення мосту Метро у 2024 році.

Голова постійної комісії Київради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Андрій Вітренко заявляв, що Святошинсько-Броварську лінію метрополітену можуть частково закрити на ремонт, якщо експертиза підтвердить аварійний стан мосту Метро і необхідність його закриття. Водночас у КМДА заявили, що ремонт мосту не вплине на роботу метро.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні