Категорія
Новини
Дата

Китайський забудовник Country Garden планує представити план погашення боргу у другому півріччі – Reuters

Китайська компанія Country Garden повідомила деяким зі своїх офшорних кредиторів, що планує представити пропозицію з реструктуризації боргу в другій половині цього року, пише Reuters із посиланням на два джерела. Забудовник щосили намагається запобігти рішенню про ліквідацію.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Найбільший приватний забудовник Китаю наприкінці минулого року оголосив дефолт за своїми офшорними облігаціями на суму $11 млрд і стикнувся з позовом про ліквідацію в Гонконгу через невиплату кредиту $205 млн. Перше судове засідання призначено на 17 травня.
  • Якщо Country Garden зможе подати пропозицію про реструктуризацію боргу своїм офшорним кредиторам і отримати схвалення на його реалізацію, це дасть змогу забудовнику уникнути ліквідації.
  • Наказ про ліквідацію Country Garden погіршить перспективи сектору нерухомості Китаю, який протягом останніх кількох років переживає одну кризу за іншою.
  • Country Garden мав намір подати попередню пропозицію про реструктуризацію вже в червні для переговорів і опублікувати її для ширшого списку кредиторів у третьому кварталі, повідомило одне з джерел.
  • Наразі компанія проводить комплексну перевірку стану свого бізнесу, яка необхідна для роботи над будь-якою пропозицією щодо реструктуризації.
  • Кредитори Country Garden, у тому числі група банківських кредиторів, зараз перевіряють надані їм дані та інформацію, але офіційні переговори про умови реструктуризації ще не почалися, повідомили джерела.

Контекст

Клопотання про ліквідацію Country Garden посилює тиск на забудовника, змушуючи його сісти за стіл переговорів про реструктуризацію боргу, кажуть деякі його офшорні кредитори, радники та аналітики. У позовах про ліквідацію за участю компаній, що оголосили дефолт, компанія має переконати суд у тому, що вона досягла прогресу в реалізації плану реструктуризації боргу, який буде підтриманий та прийнятний для більшості її кредиторів.

У середині 2021 року китайський сектор нерухомості поринув у безпрецедентну боргову кризу, девелопери не виконали свої зобовʼязання щодо погашення боргів і суди вже ухвалили рішення щодо ліквідації деяких із них.

Наприкінці січня суд Гонконгу наказав ліквідувати забудовника Evergrande після того, як він не зміг запропонувати кредиторам конкретний план реструктуризації більш ніж через два роки після дефолту за своїм офшорним боргом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні