Категорія
Новини
Дата

Компанія – власник PornHub зареєструвалася платником ПДВ в Україні. Раніше її оштрафували на $5500

Канадська Aylo, що оперує сайтом порнографічних відеороликів PornHub, зареєструвалася платником ПДВ як постачальник електронних послуг. Про це повідомив народний депутат, голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія, якій належить сервіс PornHub, нарешті зареєструвалася платником ПДВ як постачальник електронних послуг, повідомив Гетманцев і подякував за повагу до українських податкових законів.
  • «Тож тепер можна пильнувати за сумлінною сплатою податків не лише Only Fans. Остання, до слова, поповнила бюджет на $0,7 млн за перший квартал», – зазначив він. 
  • Триває кампанія декларування особами-нерезидентами, які здійснюють операції з постачання електронних послуг фізичним особам. У першому кварталі 2024 року маємо плюс 17 нових платників, наголосив Гетманцев.
  • За його даними, на сьогодні 78 (зі 105) платників задекларували свої податкові зобов’язання на суму 2,4 млрд грн (€25,5 млн та $32,6 млн). 
  • Найбільші платники ПДВ із цифрових послуг задекларували та сплатили понад 2 млрд грн ще до настання граничного строку. Йдеться про Google, Apple, Meta Platforms, Valve Corporation, додав голова парламентського комітету.

Контекст

У грудні минулого року Державна податкова служба оштрафувала компанію – власника PornHub. Гетманцев тоді заявив, що компанія ухиляється від реєстрації, у звʼязку з чим до неї було застосовано штраф у розмірі $5543 та відповідне податкове повідомлення-рішення, спрямоване до компанії та Агентства доходу Канади.

Коментуючи це, Aylo заявила, що перебуває в процесі оцінки, чи є у будь-яких її компаній несплачені податки в Україні.

Раніше PornHub опублікував підсумки 2023 року. Вони свідчать про те, що серед усіх країн, користувачі яких дивилися подібний контент, Україна опинилася на 14-му місці, піднявшись на одну сходинку порівняно з результатом минулого року. Щодо часу, проведеного за переглядом таких відео, Україна на 10-му місці. Середній показник перебування українців на ресурсі – трохи більше 10 хвилин.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні