Категорія
Новини
Дата

Корейська Hyundai Engineering допоможе Україні з будівництвом нових енергоблоків АЕС

1 хв читання

НАЕК «Енергоатом» та корейська Hyundai Engineering and Construction Co., Ltd. домовились про співпрацю у проєктуванні, будівництві та введенні в експлуатацію нових енергоблоків атомних електростанцій, повідомляє пресслужба Міненерго.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Відповідні домовленості підписали виконуючий обовʼязки голови правління АТ НАЕК «Енергоатом» Петро Котін та виконавчий віце-президент та операційний директор Hyundai Engineering and Construction Йон Чхве. 
  • Документ, зокрема, передбачає сприяння корейських партнерів у розвитку виробничих потужностей для локалізації виробництва обладнання в Україні.
  • Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що досягнуті домовленості важливі у процесі будівництва нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС, зокрема за технологією АР1000.

Контекст

Співпраця «Енергоатом» та Hyundai Engineering важлива для початку будівництва атомних блоків на ХАЕС, два з яких – за сучасною американською технологією AP1000. Нові енергоблоки дозволять замістити потужності окупованої росіянами Запорізької АЕС.

2 квітня Кабмін схвалив законопроєкт про будівництво двох інших енергоблоків ХАЕС – №3 і №4.

11 квітня на Хмельницькій АЕС стартував проєкт з будівництва енергоблоків №5 і №6 за американською технологією АР1000 Westinghouse.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
250 найперспективніших компаній малого і середнього бізнесу - NEXT 250

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні