Категорія
Новини
Дата

Країни G7 нададуть додаткову військову та фінансову допомогу Україні на тлі масованих обстрілів РФ – Bloomberg

Союзники будуть підтримувати Україну «стільки, скільки потрібно», незважаючи на недавні кроки Росії щодо ескалації війни, йдеться у заяві країн «Великої сімки» (G7) з якою ознайомився Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Ми запевнили президента Зеленського в тому, що ми непохитні в нашій прихильності до надання підтримки, необхідної Україні для захисту її суверенітету та територіальної цілісності», – йдеться в проєкті заяви, який отримало агентство.
  • Країни обіцяють продовжити надавати фінансову, гуманітарну, військову, дипломатичну та юридичну підтримку та «твердо стояти на боці України стільки, скільки потрібно».
  • Лідери G7 зустрічаються в режимі відеоконференції через день після того, як Росія завдала серії інтенсивних ракетних ударів по Києву та іншим містам, які вразили ключові обʼєкти інфраструктури, а також цивільні обʼєкти.
  • Країни, у тому числі США, Велика Британія та Німеччина, не запропонували зброї або конкретних нових кроків, які вони зроблять, але попередили Москву, що будь-які атаки на західну інфраструктуру зустрінуть «єдину та рішучу відповідь». Маючи на увазі нещодавній «саботаж» газопроводу «Північний потік».
  • Лідери «Великої сімки» засудили атаки Росії, які посилилися цього тижня, заявивши, що завдання ударів по безневинному цивільному населенню є військовим злочином, пообіцявши притягнути до відповідальності президента Володимира Путіна, пише агентство.

Контекст

Вчора Росія завдала масованих ракетних та авіаційних ударів по території України із застосуванням ударних БПЛА. Про це повідомив головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний. Окупанти завдали ударів по українських містах за допомогою 84 крилатих ракет та 24 безпілотних літальних апаратів, з них 13 – іранські дрони-камікадзе Shahed-136. Їхня середня загальна вартість, за підрахунками Forbes, – $400–700 млн. Українські війська збили понад половину ракет – 43 штуки та 13 БПЛА. Через обстріли загинули 19 осіб, поранено 105, інформація оновлюється.

Для розрахунку вартості ракет Forbes використовував такі оцінки: вартість ракети Х-101 – $13 млн, «Калібр» – $6,5 млн, «Іскандер» – $3 млн, «Онікс» – $1,25 млн, Х-22 – $1 млн, «Точка-У» – $0,3 млн. Загальна вартість усіх випущених 10 жовтня дронів – декілька мільйонів доларів.

Вранці у Києві пролунало декілька вибухів, написав у Telegram мер столиці Віталій Кличко. За останньою інформацією, від ракетних ударів у Києві загинули 5 осіб, 51 людина постраждала, зокрема 42 госпіталізовані до медзакладів міста.  

Президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок ракетних ударів Росії є загиблі та поранені, він закликав українців залишатися в укриттях. За словами президента, Росія випустила десятки ракет й іранські дрони, в окупантів дві мішені: енергообʼєкти та люди.

Російські військові дістали вказівку з Кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня, повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Країни Європейського Союзу пообіцяли надати додаткову військову підтримку Україні на тлі російських атак, повідомляє Європейська комісія.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні