Категорія
Новини
Дата

Криптогаманець Blockchain.com залучив $300 млн при оцінці в $5,2 млрд. Попередній раунд фінансування відбувся всього кілька тижнів тому

Сервіс Blockchain.com, який дає можливість завести криптовалютний гаманець, а також купити та продати криптовалюту, залучив $300 млн. Оцінка компанії склала $5,2 млрд, пише TechCrunch.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Лід-інвесторами виступили DST Global, Lightspeed Venture Partners і VY Capital.
  • Компанія планує витратити гроші на розширення своєї продукції, збільшення кількості співробітників у всьому світі та проведення злиттів і поглинань, пише CNBC.
  • Минулого місяця Blockchain.com також провела раунд фінансування, залучивши $120 млн. Тоді її оцінили в $3 млрд.

Важливі цифри

Наразі у Blockchain.com 31 млн ідентифікованих користувачів у понад 200 країнах світу. Кількість активних користувачів потроїлася за останні 12 місяців.

Контекст

Blockchain.com було запущено в 2011 році під назвою Blockchain.info. Тоді це був лише сервіс для перегляду блокчейну та перевірки транзакцій. За допомогою Blockchain.info можна було отримати всю необхідну інформацію про транзакції, включаючи їхній статус і час підтвердження.

Згодом на сайті з'явилися криптогаманці, а потім криптобіржа. Blockchain.com відповідає за близько 28% всіх транзакцій із біткоїнами з 2012 року, зазначає CNBC.

Високий інтерес до Blockchain.com пояснюється прагнення венчурних капіталістів отримати вигоду з буму біткоїнів та інших криптовалют. За останній рік усе більше компаній вкладають кошти в криптовалюти. Tesla придбала біткоїнів на $1,5 млрд і дозволила їх приймати як форму оплати за автомобілі. Також активно купує цю криптовалюту розробник програмного забезпечення MicroStrategy, який уже володіє 91 006 біткоїнами, що за поточним курсом коштують понад $4,4 млрд. Компанія Square купила біткоїнів на суму $220 млн, перевівши в криптовалюту близько 5% своїх активів.

Найбільша біржа криптовалют в США Coinbase готує IPO. Згідно із заявою, остання оцінка компанії склала $68 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні