Категорія
Новини
Дата

Курс біткоїна впав нижче $39 000. Ринок криптовалют за добу втратив $140 млрд через розпродаж інвесторами

Вартість біткоїна в п'ятницю, 21 січня, опустилася нижче $39 000. Це мінімальна ціна за останні п'ять місяців, повідомляє Bloomberg. Інвестори позбуваються високоризикованих активів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Курс біткоїна на 14:30 за Києвом втратив 7,8%, опустившись до $38 746. Дешевшають й інші криптовалюти: Ethereum упав на 10%, до $2824, Dogecoin – на 7,4%, до $0,1522, свідчать дані CoinMarketCap.
  • Загалом ринкова капіталізація криптовалют у світі за добу опустилася більш ніж на $140 млрд.
  • Волатильність на ринку криптовалют найближчим часом збережеться, а біткоїн може подешевшати ще більше, прогнозують опитані Bloomberg аналітики.

Контекст

Біткоїн пережив важкий початок року. Його вартість впала приблизно на 40% порівняно з піком на початку листопада минулого року. Цифрові активи дешевшають через тиск із боку регуляторів, пише Bloomberg. Уряди Великої Британії, Іспанії, Сингапуру та Росії запропонували посилити правила купівлі криптоактивів для інвесторів. Також на вартості криптовалюти позначаються побоювання з приводу посилення грошово-кредитної політики в США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні