Категорія
Новини
Дата

«Є несуттєві зрушення»: Лавров виступає за продовження діалогу із Заходом щодо гарантій безпеки

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров виступив за продовження діалогу Росії зі США та країнами Заходу щодо гарантій безпеки з огляду на те, що ключовими моментами є нерозширення НАТО на Схід та конфігурація розміщення військ Альянсу в Європі. Про це Лавров заявив на позачерговому засіданні Ради безпеки РФ у понеділок.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Ми можемо констатувати, що є зрушення, вони несуттєві, але вони є», – зазначив глава МЗС РФ.
  • Послідовність і принциповість Москви у просуванні своїх пропозицій щодо гарантій безпеки «струснули» США та союзників, заявив Лавров.
  • Північноатлантичний альянс жорстко стоїть на своїй позиції щодо захисту політики відкритих дверей, ігноруючи навіть положення основних документів, зокрема, вашингтонського договору, вважає Лавров.

Контекст

26 січня посол США у Росії Джон Салліван прибув до МЗС Росії і передав письмову відповідь Вашингтона на представлені Росією наприкінці минулого року пропозиції щодо взаємних гарантій безпеки. Вашингтон дав зрозуміти, що захищатиме свої ключові принципи. Йдеться, зокрема, про право держав обирати договори безпеки та союзи, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, коментуючи деталі відповіді Вашингтона на «гарантії безпеки» Росії.

МЗС Росії передав Саллівану реакцію Москви на раніше отриману американську відповідь щодо російського «проєкту договору між РФ та США про гарантії безпеки». У листі говорилося, що «американська сторона не дала конструктивної відповіді» і Росія «мусить відреагувати».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні