Категорія
Новини
Дата

lifecell оскаржить у суді штраф регулятора на 10,5 млн грн за неготовність до блекауту

Компанія lifecell не погоджується з рішенням регулятора щодо накладення штрафу у розмірі понад 10,4 млн грн за неготовність до блекауту і планує оскаржити це рішення у суді. Про це Forbes Ukraine повідомили в пресслужбі lifecell.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія заявила, що штраф було накладено після проведення повторної перевірки та повного підтвердження НКЕК виконання компанією всіх вимог законодавства щодо генераторів та покриття у Рівненській області.
  • «Накладання штрафу після виконання lifecell усіх вимог НКЕК, що підтверджується актом перевірки від 23.02.2024 року, розміщеним на сайті НКЕК, виглядає нелогічно», – заявила компанія.

Контекст

У січні минулого року регулятор розпочав перевірки операторів у низці областей. Загалом було проведено 22 позапланові перевірки на обʼєктах операторів «великої трійки» (Vodafone, «Київстар», lifecell). Під час проведення цих заходів нагляду було виявлено порушення у всіх трьох операторів мобільного зв’язку. У грудні 2023 року НКЕК виявила, що порушення не усунув оператор lifecell. 

13 березня стало відомо, що регулятор оштрафував lifecell на 10,45 млн грн за невиконання вимог щодо готовності до блекауту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні