Категорія
Новини
Дата

Mercedes-Maybach підприємця Максима Шкіля продали за 3500 грн під час розіграшу для ЗСУ. Всього зібрали 30 млн грн

1 хв читання

Засновник будівельної компанії «Автострада» Максим Шкіль передав у дар Mercedes-Maybach вартістю 9 млн грн, що був розіграний журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом на підтримку Збройних Сил України. У результаті кампанії «Майбах за 500 грн» вдалося зібрати 30 млн грн.

Ключові факти

  • Автівку отримав переможець розіграшу Євген Вітів зі Львова, який зробив донат у розмірі 3500 грн. У зв’язку з сімейними обставинами він не зміг особисто приїхати до Києва, тому авто для нього отримав представник Микола.
  • Під час передачі автівки Максим Шкіль також вручив переможцю комплект зимової гуми та сплатив за нього податки на суму понад 1 млн грн. Таким чином, автомобіль був переданий шляхом дарування зі сплатою усіх необхідних податків.
  • Шкіль придбав Mercedes-Maybach до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, але після 24 лютого вирішив не використовувати авто з морально-етичних міркувань і запропонував його для благодійного розіграшу. Завдяки цій акції вдалося зібрати 30 млн грн на підтримку української армії. Кошти будуть спрямовані на закупівлю 50 засобів РЕБ SKYWIPER-OMNI.
Mercedes-Maybach підприємця Максима Шкіля продали за 3500 грн під час розіграшу для ЗСУ. Всього зібрали 30 млн грн /Фото 1

Фото: Facebook / Михайло Ткач

Контекст

Максим Шкіль – засновник та CEO холдингу MS Capital, до складу якого входять: «Перша логістична компанія», зернова логістика залізничним транспортом, Бехівський гранітний кар’єр – виробництво щебеневої продукції, група компаній Autostrada – інфраструктурне будівництво, «Audi Центр Одеса Південь» – офіційний дилер Audi на Півдні України та «Курс-Агро» – сільське господарство.

Українці у червні задонатили рекордну суму на армію – 2,4 млрд грн. За перші шість місяців 2023 року на рахунки трьох найбільших благодійних фондів України – United24, «Повернись живим» і фонду Притули – надійшло 8,35 млрд грн. Це на 22% менше, ніж протягом другого півріччі 2022-го.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні