Категорія
Новини
Дата

Мережа «Аврора» розглядає вихід у Молдову та Балканські країни

1 хв читання

У 2025 році мережа мультимаркетів «Аврора» планує вийти в Молдову, розповів співзасновник і СЕО компанії Тарас Панасенко в ефірі «Business Breakfast із Володимиром Федоріним» від Forbes Ukraine. Сьогодні торговельна мережа «Аврора» працює в Україні та Румунії. 

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • У наступному році українська торговельна мережа формату one dollar store вийде на ринок Молдови. «Ми прискіпливо дивимося на Молдову, наступного року це має відбутися», – розповів Панасенко
  • Це органічний ринок, він малий по обсягу, каже Панасенко. «Але з погляду регуляції, мови – якщо в тебе є бізнес у Румунії, то вийти в Молдову достатньо просто, – розповів він під час Business Breakfast. – Там набагато нижча конкуренція, і з погляду прибутковості це суперринок».
  • У 2026 році компанія «Аврора» почне вихід на ринки наступних країн, повідомив її співвласник. «Зокрема, дивимося на Балканські країни», – каже Панасенко.
  • Паралельно з цим мережа розвиватиметься в Україні та Румунії. Зараз у компанії – понад 1500 магазинів на цих двох ринках. З них 25 магазинів у Румунії та більше 1480 в Україні. У планах – розширити мережу в Україні до 2500 магазинів до 2026 року.

Контекст

Перший маркет мережі відкрився у Полтаві у 2011 році. «Аврора» через повномасштабну російську агресію втратила понад 200 магазинів. Нові магазини мережі відкриваються у середньому кожні 14 годин, розповідають у пресслужбі мережі.

У січні–березні 2024 року виручка «Аврори» зросла на 55,2%, до 8 млрд грн, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Тоді виручка компанії становила 5,2 млрд грн. Прибуток компанії за перший квартал поточного року збільшився на 11,1%, до 1 млрд грн. У 2023 році він становив 907,5 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд