Категорія
Новини
Дата

Мільярдер Бренсон побував у зруйнованому Гостомелі й цікавився відновленням аеродрому «Антонов»

Засновник компанії Virgin Galactic, британський мільярдер Річард Бренсон, відвідав зруйнований Гостомель у Київській області. Про це повідомив голова військової адміністрації Гостомеля Тарас Думенко.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Річард Бренсон постійно виступає на підтримку України, її суверенітету, територіальної цілісності, а також за найжорсткіші санкції проти РФ, її лідерів та економіки», — написав Думенко.
  • У Гостомелі мільярдер цікавився аеродромом ДП «Антонов», можливостями його відновлення. «Разом з представниками Укроборонпром та ДП «Антонов» розповіли гостю про такі перспективи та наявні проєкти реконструкції летовища», — додав Думенко.
Мільярдер Бренсон побував у зруйнованому Гостомелі й цікавився відновленням аеродрому «Антонов» /Фото 1

Річард Бренсон у Гостомелі

Мільярдер Бренсон побував у зруйнованому Гостомелі й цікавився відновленням аеродрому «Антонов» /Фото 2

Річард Бренсон у Гостомелі

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

ДП «Антонов» оцінює свої збитки через війну в понад $1 млрд, плюс – найбільший в світі транспортник Ан-225 «Мрія». Інфраструктуру аеродрому та льотно-випробувальної бази майже повністю зруйновано: унікальні ангари, побудовані спеціально для технічного обслуговування «Русланів» та «Мрії», лабораторії та інші споруди.

Близько $500 млн необхідно на реконструкцію аеродрому. Інше – витрати на відновлення парку літаків, які постраждали в результаті окупації Гостомеля російськими військами.

Підприємство планує побудувати в зруйнованому аеропорту Гостомель термінал, який дозволить створити вантажний хаб. Хаб використовуватиметься насамперед «Авіалініями Антонова», зазначав Forbes в.о. заступника гендиректора з операційної та адміністративної діяльності Віктор Авдєєв.

У ДП планують підвищити привабливість авіакомпанії за рахунок розширення спектру її послуг, більш функціонально використати парк літаків для міжнародних перевезень. Частину складських приміщень планується здавати в оренду іншим вантажним авіакомпаніям.

Річард Бренсон – член наглядової ради Global Dignity, організації, яка створила й проводить Усесвітній День гідності. В Україні його організовує EdCamp Ukraine.

У лютому Бренсон закликав світовий бізнес обʼєднати зусилля та відстояти суверенітет України в умовах агресії з боку Росії. Мільярдер написав статтю «Мої думки про Україну та Росію», в якій наголошує, що «Путін не зможе здобути перемогу у цій війні».

Його конгломерат компаній Virgin Group відомі своєю діяльністю в області звукозапису, авіаперевезень, стільникового звʼязку, кабельного телебачення і радіо.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні