Категорія
Новини
Дата

Надходження російського пального до портів інших країн упали вдвічі. Куди постачали найбільше

Обсяги надходжень російських газойлів і дизпальне до портів інших країн із 8–14 квітня впали на 49%, до 603 793 т порівняно з попереднім тижнем, свідчать дані Консалтингової групи «А-95», пише enkorr. Найбільші обсяги було відправлено з портів Новоросійськ, Приморськ і Тамань.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Найбільшими за обсягами країнами, куди за вказаний період надходили російські газойлі й дизпальне, були Туреччина, Бразилія і Лівія. На них припадає 62% постачань.
  • На другому тижні квітня обсяги надходження російського дизпального й газойлю в турецькі порти зменшилися на 45%, до 215 467 т.
  • Надходження російських дистилятів у бразильські порти минулого тижня впали на 65% і становили 84 407 т. Усі вантажі було відправлено з балтійських портів. 
  • Водночас постачання російського пального до Лівії впали на 14%, до 75 278 т, протягом 8–14 квітня.
Надходження російського пального до портів інших країн упали вдвічі. Куди постачали найбільше /Фото 1

Інфографіка: enkorr

  • Тим часом постачання пального за тиждень зросли до Сингапуру (у девʼять разів, до 35 006 т), Ємену (на 24%, до 22 146 т) та Нігерії (на 90%, до 15 167 т).

Контекст

У першому кварталі 2024 року мінімум сім російських НПЗ зупинили роботу через атаки українських безпілотників, повідомляло Reuters із посиланням на власні розрахунки. Які наслідки атак та який пріоритетний для українських спецслужб НПЗ досі залишається неушкодженим – у матеріалі Forbes Ukraine.

За даними Росстату, за три тижні березня Росія втратила 10,1% виробництва бензину та майже 4% випуску дизельного пального після серії атак дронів, які зупинили переробку на НПЗ у Рязані, Сизрані та Самарі.

Експорт дизельного пального з Росії продовжує падати протягом кількох тижнів після атак дронів на НПЗ. Дані компанії Kpler показують, що постачання в середньому складало 0,74 млн барелів на день за 10 днів до 13 квітня. Це приблизно на 25% нижче порівняно із середнім показником у цей період в попередні чотири роки.

Агентство Bloomberg повідомило, що Росія переробляла 5,22 млн барелів нафти на день з 11 по 17 квітня, що приблизно на 10 000 барелів на день, або на 0,2% нижче середнього показника за попередні сім днів. Цей показник близький до найнижчого рівня з травня минулого року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні