Категорія
Новини
Дата

Нафта дешевшає через зміцнення долара та побоювання щодо економічного спаду

Ціни на нафту впали в понеділок, завершивши триденне зростання, оскільки інвестори стурбовані тим, що агресивне підвищення процентних ставок у США послабить світову економіку і попит на паливо, в той час як зміцнення долара також посилює тиск на ринок, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Фʼючерси на нафту марки Brent з постачанням у жовтні подешевшали на $1,58, або 1,6%, до $95,14 за барель.
  • Фʼючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) з постачанням у вересні, впали на $1,70, або 1,9%, до $89,07 за барель. Жовтневий контракт коштував $88,92, знизившись на $1,52 або 1,7%.
  • І Brent, і WTI зростали в пʼятницю третій день поспіль, але за тиждень упали приблизно на 1,5% через зміцнення долара та побоювання з приводу попиту.
  • «За падінням нафтових ринків стоять побоювання щодо глобального економічного спаду. Зростання курсу долара США також спонукало до нових продажів», – повідомив старший економіст Nomura Securities Тацуфумі Окоші.

Контекст

Індекс долара піднявся до пʼятитижневого максимуму в понеділок після того, як президент ФРС Річмонда Томас Баркін заявив, що керівники центральних банків прагнуть до швидшого підвищення процентних ставок.

Зміцнення долара робить нафту дорожчою для покупців в інших валютах.

Ціни також впали через занепокоєння щодо уповільнення попиту на паливо в Китаї, найбільшому в світі імпортері нафти, через дефіцит електроенергії на південному заході, викликаного спекою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні