Категорія
Новини
Дата

Найбільший девелопер Китаю зафіксував рекордне падіння прибутку у 96%

Прибуток китайської Country Garden Holdings в першому півріччі впав на 96%, що стало найбільшим падінням з моменту її лістингу в Гонконгу в 2007 році. Таким чином криза нерухомості в Китаї торкнулася найбільшого в країні забудовника за обсягами продажу, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Неаудований чистий прибуток впав до 612 млн юанів ($88 млн) за шість місяців, як показали звіти компанії у вівторок. 
  • Базовий чистий прибуток, який коригується з урахуванням статей, включаючи переоцінку майна, впав на 68%.
  • Country Garden раніше попередила, що прибуток впаде, наголосивши, як проблеми сектору поширилися на забудовників, які колись вважалися відносно безпечними. Компанія намагається зміцнити свій баланс після втрати інвестиційного рейтингу Fitch Ratings та Moodyʼs Investors Service.
  • Виторг компанії скоротився на 31% порівняно з минулим роком, валовий прибуток знизився до рекордно низького рівня у 10,6%.
  • Чистий борг щодо власного капіталу покращився, тоді як грошове покриття короткострокового боргу знизилося.
  • Компанія надала гарантії щодо певних зобовʼязань спільних підприємств та інших сторін на суму 34,7 млрд юанів порівняно з 43,2 млрд юанів на кінець 2021 року.

Контекст

На відміну від своїх найбільших конкурентів, Country Garden фокусується на нижньому сегменті ринку, що робить її більш вразливою до послаблення попиту покупців житла під час економічного спаду. Багато її клієнтів – робітники-мігранти, які наразі стикаються зі скороченням доходів та погіршенням гарантій зайнятості.

Акції Country Garden впали на 3,9% у вівторок на гонконгських торгах, збільшивши падіння цього року до 64%. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні