Категорія
Новини
Дата

«Негативно впливають на світ». Індія під час головування в G20 не має наміру обговорювати санкції проти Росії – Reuters

Індія не хоче, щоб «Велика двадцятка» (G20) обговорювала додаткові санкції щодо Росії за її вторгнення в Україну, заявили Reuters джерела в уряді. За їхніми словами, «чинні санкції проти Росії негативно вплинули на світ».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Індійські джерела, які беруть безпосередню участь у зустрічі міністрів фінансів та голів центральних банків G20 на цьому тижні, повідомили, що обговорюватимуть макроекономічні наслідки війни, але Індія не хоче обговорювати додаткові дії проти Росії протягом свого річного головування.
  • «Індія не зацікавлена в обговоренні або підтримці будь-яких додаткових санкцій щодо Росії під час G20, – сказала офіційна особа. – Чинні санкції проти Росії негативно вплинули на світ».
  • Раніше міністр інформації Індії Анураг Тхакур заявив: «Сьогоднішня епоха не для війни. Демократія, діалог та дипломатія – це шлях уперед».
  • Зустріч у літній резиденції Nandi Hills – перша велика подія за час головування Індії у G20, але вона затьмарена першими роковинами вторгнення Росії до України.

Контекст

Індія зберігає нейтральну позицію щодо війни, відмовляючись звинувачувати Росію у вторгненні, а за останній рік збільшила закупівлі російської нафти та планує розширити торгівлю.

Заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо заявив цього тижня, що Вашингтон і його союзники найближчими днями введуть нові санкції та експортний контроль щодо Росії, а також розправляться з компаніями та приватними особами, які допомагають Москві ухилятися від санкцій.

Міністр фінансів Японії заявив, що фінансові лідери країн «Великої сімки» (G7) зустрінуться на полях зустрічі G20, щоб обговорити заходи проти Росії.

За даними агентства, Росія десятиліттями була найбільшим постачальником військової техніки до Індії та четвертим за величиною ринком збуту індійської фармацевтичної продукції.

Очікується, що міністри фінансів та голови центральних банків G20 також обговорять розблокування реструктуризації боргу проблемних економік, які сильно постраждали від пандемії COVID-19 та війни в Україні. У ході заходу Міжнародний валютний фонд планує провести зустріч із Світовим банком, Індією, Китаєм, Саудівською Аравією, Сполученими Штатами та іншими країнами G7, щоб спробувати досягти розуміння щодо загальних стандартів та принципів та визначення того, як реструктурувати заборгованість країн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні