Категорія
Новини
Дата

Netflix звільнив близько 300 співробітників через повільне зростання виторгу

Стрімінговий сервіс Netflix скоротив близько 300 працівників під час останнього раунду скорочення. Про це пише Variety з посиланням на представника компанії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Більшість звільнень торкнулося співробітників у США.
  • Представник Netflix Бао Нгуєн прокоментував для The Verge, стрімінговий сервіс продовжує активно інвестувати у свій бізнес, але зростання виторгу поки не відповідає очікуванням, тому довелося провести деякі оптимізаційні процеси.
  • Останні звільнення відбулися на тлі різкого падіння ціни акцій Netflix на 70% з початку року. У першому кварталі 2022 року кількість підписників сервісу вперше скоротилася. У своєму останньому звіті про прибутки Netflix заявив, що очікує втратити до 2 млн підписників у поточному кварталі.
  • Паралельно зі скороченням витрат Netflix шукає нові напрямки отримання доходу. Сюди входять плани з підтримкою реклами й додаткові збори для тих, хто ділиться своїми обліковими записами з людьми з інших домогосподарств. Зараз Netflix дозволяє ділитися доступом з людьми тільки зі свого домогосподарства.

Контекст

У квітні Netflix також звільнив близько 10 працівників зі свого відділу маркетингу та власного новинного сайту Tudum. Ці звільнення були пов’язані з реорганізацією маркетингової команди Netflix. Повідомлялося, що це планове рішення, не повʼязане безпосередньо зі скороченням витрат компанії. 

Перший великий раунд звільнень пройшов у травні 2022 року. Тоді без роботи залишилося 150 осіб із основного штату та кілька десятків найманих працівників. Усього у компанії працюють близько 11 000 працівників по всьому світу.

З початку року акції компанії здешевшали на 70%. Ще у січні їх можна було придбати по $600 за штуку, сьогодні — $181,71. Такий спад пов’язаний зі зменшенням аудиторії. За перший квартал стримінг втратив 200 000 підписників, а також прогнозує ще мінус 2 млн підписників у другому кварталі.

Частина інвесторів подала на Netflix до суду через замовчування проблем із підписниками. Один з найбільших акціонерів компані Вільям Акман одразу після оголошення звіту за перший квартал оголосив про продаж усіх своїх акцій Netflix.

У березні Netflix призупинив роботу в Росії на знак протесту проти повномасштабного вторгнення країни в Україну. У Росії платформа мала 700 000 підписників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні