Категорія
Новини
Дата

Netflix звільнив близько 300 співробітників через повільне зростання виторгу

1 хв читання

Стрімінговий сервіс Netflix скоротив близько 300 працівників під час останнього раунду скорочення. Про це пише Variety з посиланням на представника компанії.

Ключові факти

  • Більшість звільнень торкнулося співробітників у США.
  • Представник Netflix Бао Нгуєн прокоментував для The Verge, стрімінговий сервіс продовжує активно інвестувати у свій бізнес, але зростання виторгу поки не відповідає очікуванням, тому довелося провести деякі оптимізаційні процеси.
  • Останні звільнення відбулися на тлі різкого падіння ціни акцій Netflix на 70% з початку року. У першому кварталі 2022 року кількість підписників сервісу вперше скоротилася. У своєму останньому звіті про прибутки Netflix заявив, що очікує втратити до 2 млн підписників у поточному кварталі.
  • Паралельно зі скороченням витрат Netflix шукає нові напрямки отримання доходу. Сюди входять плани з підтримкою реклами й додаткові збори для тих, хто ділиться своїми обліковими записами з людьми з інших домогосподарств. Зараз Netflix дозволяє ділитися доступом з людьми тільки зі свого домогосподарства.

Контекст

У квітні Netflix також звільнив близько 10 працівників зі свого відділу маркетингу та власного новинного сайту Tudum. Ці звільнення були пов’язані з реорганізацією маркетингової команди Netflix. Повідомлялося, що це планове рішення, не повʼязане безпосередньо зі скороченням витрат компанії. 

Перший великий раунд звільнень пройшов у травні 2022 року. Тоді без роботи залишилося 150 осіб із основного штату та кілька десятків найманих працівників. Усього у компанії працюють близько 11 000 працівників по всьому світу.

З початку року акції компанії здешевшали на 70%. Ще у січні їх можна було придбати по $600 за штуку, сьогодні — $181,71. Такий спад пов’язаний зі зменшенням аудиторії. За перший квартал стримінг втратив 200 000 підписників, а також прогнозує ще мінус 2 млн підписників у другому кварталі.

Частина інвесторів подала на Netflix до суду через замовчування проблем із підписниками. Один з найбільших акціонерів компані Вільям Акман одразу після оголошення звіту за перший квартал оголосив про продаж усіх своїх акцій Netflix.

У березні Netflix призупинив роботу в Росії на знак протесту проти повномасштабного вторгнення країни в Україну. У Росії платформа мала 700 000 підписників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні