Категорія
Новини
Дата

NortonLifeLock купує виробника антивірусу Avast за $8,6 млрд. Атаки програм-вимагачів збільшили попит на програмне забезпечення для захисту від хакерів

Американська компанія з виробництва програмного забезпечення в галузі інформаційної безпеки NortonLifeLock Inc купує чеського виробника антивірусу Avast Plc за $8,6 млрд. Це дозволить об'єднаній компанії стати одним із лідерів у галузі кібербезпеки, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Акціонери Avast отримають грошові кошти та акції на суму від $8,1 до $8,6 млрд. За даними Refinitiv, ринкова капіталізація Avast перед початком переговорів, 13 липня, становила $7,18 млрд.
  • Після завершення злиття компанія матиме дві штаб-квартири — в Арізоні (США) і Празі (Чехія). Головний виконавчий директор NortonLifeLock Вінсент Пілетт стане гендиректором об’єднаної компанії, а гендиректор Avast Ондрей Влчек стане президентом і увійде до складу ради директорів, пише The Wall Street Journal. Співзасновник Avast Павло Баудіш також увійде до ради директорів NortonLifeLock в якості незалежного директора.
  • Водночас близько 1000, або до 25% робочих місць в обʼєднаній фірмі, знаходяться під загрозою через дублювання відповідальності, пише Bloomberg. «У нас трохи менше 5000 співробітників, і ми зменшимо їх кількість приблизно до 4000. Скорочення торкнуться обох компаній в усіх регіонах», — сказав Пілетт.
  • Закриття операції очікується в середині наступного року.

Контекст

Компанія Avast заснована в 1991 році у Чехії. Вона є піонером програмного забезпечення freemium — базові програми безкоштовні, а передплатники платять за додаткові функції. На кінець 2020 року Avast мала 435 млн активних користувачів, з яких 16,5 млн мали платну підписку. Компанія NortonLifeLock, яка раніше називалась Symantec, заснована в 1982 році. Вона розробляє програмне забезпечення в області інформаційної безпеки і захисту інформації. Є одним зі світових лідерів в області виробництва програмного забезпечення для ПК і центрів обробки даних.

Злиття значно збільшить число користувачів NortonLifeLock. «Ми зможемо посилити нашу платформу кібербезпеки і зробити її доступною для більш ніж 500 млн користувачів у галузі кіберзпезпеки», — заявив Пілетт. Обидві компанії вважають, що сплеск кібератак під час пандемії створив новий попит на інструменти цифрової безпеки і можливість поборотися за більший шматок доходів від кібербезпеки. «Масове зростання атак було спрямоване проти всіх – підприємств і споживачів. Прийшов час обʼєднати зусилля і прискорити перетворення всього простору кібербезпеки», — заявив Влчек. Компанії очікують, що злиття в перший повний рік після завершення угоди принесе приблизно $3,5 млрд доходу. Для порівняння: за перше півріччя Avast отримав $471,3 млн доходу. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні