Категорія
Новини
Дата

Нова Зеландія готова прийняти 4000 українських біженців, у Великій Британії уже 44 000 охочих прихистити українців

Уряд Нової Зеландії погодився розмістити у себе близько 4000 біженців з України, заявив міністр імміграції Кріс Фаафой. У Великій Британії допомогти українцям вже зголосилися близько 44 000 людей.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нова Зеландія запровадила Спеціальну політику щодо України на 2022 рік. Відповідно до неї, батьки та інші члени родин українців у Новій Зеландії, які живуть за кордоном, зможуть приїхати до країни.
  • Ці правила діятимуть протягом одного року.
  • Щоб підтримати Україну, уряд Нової Зеландії раніше запровадив санкції проти Росії, заборонивши поїздки, впровадивши експортний контроль та санкції проти Росії. Також Нова Зеландія виділила гроші на гуманітарну допомогу в Україні.
  • Британський уряд запустив спеціальний сайт «Дім для України» для тих, хто хоче прийняти біженців. За перші п’ять годин на ньому зареєструвалося майже 44 000 людей.
  • Велика Британія обіцяє, що не буде вводити жодних обмежень щодо кількості українців, які зможуть в’їхати до країни за схемою візового спонсорства.

Контекст

В ООН загальну кількість біженців з України станом на 13 березня оцінили у 2,7 млн. Більшість із них виїхали через польський кордон. 

Кількість українців, що перетнули кордон Польщі з початку повномасштабної війни РФ проти України, 15 березня перевищила 1,7 млн осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні