Категорія
Новини
Дата

Перенесли фінал Ліги Чемпіонів із Санкт-Петербургу, скасували етап Гран-Прі Росії Формули-1, забрали шахову олімпіаду. Як спортивний світ реагує на війну в Україні (Оновлено)

Спортивний світ активно реагує на війну Росії з Україною. МОК закликає перенести чи скасувати змагання в Росії, УЄФА перенесли фінал Ліги Чемпіонів із Санкт-Петербургу до Парижу, футбольні клуби відмовляються від російських спонсорів. Forbes публікує деталі

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • УЄФА ухвалила рішення про проведення фіналу Ліги Чемпіонів у Парижі на стадіоні «Стад де Франс». У заяві сказано, що разом з урядом асоціація підтримуватиме забезпечення порятунку футболістів та їхніх сімей в Україні, які зазнають страждань та руйнувань. Крім цього, за ситуацією слідкує і ФІФА, адже в Москві має пройти матч кваліфікації Чемпіонату Світу 2022 року між збірними Росії та Польщі.
  • Формула-1 скасувала проведення Гран-Прі Росії в Сочі. «За нинішніх обставин проведення гонки неможливе», – сказано в заяві. Формула-1 сподівається на мирне вирішення ситуації та спостерігає за подіями в Україні.
  • FINA (Міжнародна федерація плавання) скасувала етапи з артистичного плавання та стрибків у воду, які мали пройти у Казані. Матч Світової ліги з водного поло між збірними Росії та Греції у Санкт-Петербурзі також скасовано.
  • Рада FIDE не проведе 44-ту шахову Олімпіаду в Росії. Організація повідомила про пошук іншого організатора Олімпіади, деталі будуть повідомлені згодом. Шахова Олімпіада мала пройти у Москві з 26 липня до 8 серпня.
  • «Шальке» прибирають напис «Газпром» з футболок команд клубу. Компанія – спонсор «Шальке» з 2007 року, контракт розрахований до 2025 року. Клуб планує провести переговори з представництвом «Газпрому» у Німеччині.
  • «Манчестер Юнайтед» відмовляється від спонсорської угоди з російським «Аерофлотом». Рішення прийняте після нападу Росії на Україну. Наразі клуб намагається домовитися з іншою авіакомпанією про співпрацю, один із варіантів – Qatar Airways. «Аерофлот» – спонсор «Манчестер Юнайтед» з 2013 року, у 2017-му була підписана угода на 40 мільйонів фунтів стерлінгів, вона діє до 2023 року.
  • FIS (Міжнародна федерація лижного спорту) скасувала всі етапи Кубка світу, які мали пройти у Росії. Рішення ухвалено у звʼязку з вторгненням РФ до України.
  • Міжнароний олімпійський комітет звернувся до усіх федерацій із закликом скасувати або перенести змагання, заплановані у РФ та РБ. МОК наголошує, що федерації мають звернути увагу на порушення олімпійського перемирʼя і надати пріоритет безпеці спортсменів. Крім того, комітет закликає не вивішувати прапор Росії та Білорусі та не виконувати національний гімн на міжнародних змаганнях, які ще не потрапили під аналогічні санкції ВАДА (Всесвітнього антидопінгового агентства) щодо Росії.
  • Європейська федерація регбі оголосила про скасування змагань всіх рівнів у Росії. Крім цього, скасовані чемпіонат Європи з керлінгу, що мав пройти у Пермі, фінал Кубка світу зі спортивного скелелазання у Москві.
  • ATP (Асоціація тенісистів-професіоналів) переносить турнір у 2022-му році з Санкт-Петербургу до Нур-Султану.
  • Роман Абрамович покинув «Челсі». «Я завжди щиро приймав рішення тільки в інтересах клубу. Я і зараз притримуюся цих цінностей. Тому сьогодні я довіряю управління «Челсі» і турботу про клуб довіреним керуючим з Фонду «Челсі», — йдеться в заяві клубу.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні