Категорія
Новини
Дата

Pfizer та BioNTech подали зустрічний позов проти Moderna через патенти на вакцину від COVID-19

Pfizer Inc. та її німецький партнер BioNTech SE у понеділок відповіли Moderna Inc. у патентному позові щодо їх конкуруючих вакцин проти COVID-19. Компанії домагаються відхилення позову у федеральному суді Бостона і винесення ухвали про те, що патенти Moderna недійсні і не порушені, пише Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Moderna подала до суду на Pfizer у серпні, звинувативши компанію у порушенні своїх прав на три патенти, повʼязані з інноваціями, які Moderna вперше застосувала до пандемії COVID-19.
  • Moderna також подала відповідний позов проти Pfizer та BioNTech у Німеччині. Усі три компанії залучені і до патентних суперечок США з іншими компаніями щодо вакцин.
  • Представник Pfizer заявив, що разом із BioNTech вони впевнені у своїй інтелектуальній власності і «рішуче захищатимуться» від претензій Moderna.
  • Pfizer і BioNTech заявили, що вони розробили свою вакцину самостійно, назвавши позов Moderna «ревізіоністською історією», і додали, що її патенти «набагато перевищують її фактичний внесок у цю сферу».

Контекст

Наприкінці серпня Moderna подала до суду на Pfizer та BioNTech, стверджуючи, що вони скопіювали технологію, розроблену Moderna за роки до пандемії.

Moderna Inc. самостійно та Pfizer Inc. у партнерстві з BioNTech SE були двома першими групами, які розробили вакцину від коронавірусу.

Компанія Moderna, що заснована всього 10 років тому, базується в Кембриджі, штат Массачусетс, була новатором технології вакцинної РНК (мРНК), яка забезпечила безпрецедентну швидкість розробки вакцини проти COVID-19. Німецька компанія BioNTech також працювала у цій галузі, коли співпрацювала з американським фармацевтичним гігантом Pfizer.

Управління санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США видало дозвіл на екстрене використання вакцини проти COVID-19 спочатку компанії Pfizer/BioNTech у грудні 2020 року, а через тиждень – компанії Moderna.

Вакцина Moderna від COVID-19 – її єдиний комерційний продукт – принесла за перші девʼять місяців 2022 року дохід у розмірі $13,5 млрд, тоді як вакцина Pfizer принесла близько $26,4 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні