Категорія
Новини
Дата

Philip Morris має намір запустити нове виробництво в Україні після зупинки фабрики на Харківщині

Тютюнова компанія Philip Morris International планує запуск альтернативного виробництва замість зупиненої фабрики в Харківській області, повідомив президент європейського регіону компанії Массімо Андоліна в інтервʼю «Інтерфакс-Україна».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Андоліна нагадав, що після початку війни компанія одразу зупинила виробництво на фабриці в Харківській області. За словами президента європейського регіону Philip Morris, через відсутність на цій фабриці бомбосховища і постійні обстріли регіону компанія вважає небезпечним повертати туди працівників.
  • Він зазначив, що після зупинки фабрики компанія постачала в Україну продукцію з восьми заводів за кордоном, а потім підписала угоду про виробництво продукції на потужностях компанії «Імперіал Тобакко» у Києві, і зараз виробляє її там.
  • «Утім ми вважаємо своїм обов’язком запустити власне альтернативне виробництво, де ми могли б відновити випуск нашої продукції в Україні… Ми активно шукаємо ці альтернативи. І я сподіваюся, що ми зможемо скоро оголосити про інвестиції в запуск альтернативних виробничих потужностей, поки ми не маємо змоги повернутися до Харківщини», – сказав він.

Контекст

Philip Morris International, до якої входить ПрАТ «Філіп Морріс Україна», в Україні працює понад 20 років, володіє фабрикою у Харківській області. На підприємствах компанії до російського вторгнення працювало близько 1300 осіб. До війни фабрика була експортним хабом для більш ніж 20 країн світу, зокрема таких великих ринків, як Японія та Єгипет.

Через зупинку виробництва у Харківській області «Філіп Морріс» з квітня імпортувала продукцію в Україну. У серпні 2022 року тютюнова фабрика «Імперіал Тобакко» у Києві тимчасово розпочала виробництво сигарет під торговими марками Bond Street, L&M, Marlboro, Parliament та Philip Morris, що належать компанії Philip Morris International.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні