Категорія
Новини
Дата

Philip Morris запустила нову фабрику на Львівщині, інвестиції у неї склали $30 млн

1 хв читання

Philip Morris International запустила нове виробництво у Львівській області, йдеться в пресрелізі тютюнової компанії. У фабрику інвестували $30 млн.

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, на фабриці працюватиме п’ять виробничих ліній. Першу з них запустили у травні, ще чотири будуть введені в експлуатацію до кінця року. 
  • Очікується, що це виведе виробничу потужність фабрики на 10 млрд штук сигарет на рік і повністю покриє потреби компанії щодо забезпечення українського ринку продукцією. 
  • На новій фабриці буде створено 250 робочих місць, зараз на підприємстві вже працює близько 100 працівників, які були релоковані з харківської фабрики компанії, решта працівників будуть релоковані до кінця року.  

Контекст

Компанія «Філіп Морріс Україна» працює на українському ринку з 1994 року. За цей час вона інвестувала в економіку України понад $750 млн. У 2023-му компанія сплатила в Україні 30,3 млрд грн податків. 

Philip Morris International, до якої входить ПрАТ «Філіп Морріс Україна», також володіє фабрикою у Харківській області. На підприємствах компанії до російського вторгнення працювало близько 1300 осіб. До війни фабрика була експортним хабом для більш ніж 20 країн світу, зокрема таких великих ринків, як Японія та Єгипет.

Через зупинку виробництва у Харківській області «Філіп Морріс» у квітні 2022 року почав імпортувати продукцію в Україну. У серпні 2022 року повідомлялося, що Philip Morris випускатиме сигарети на фабриці конкурента в Києві.

У червні 2023-го компанія анонсувала інвестиції у понад $30 млн у запуск нового виробництва у Львівській області.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні