Категорія
Новини
Дата

Під Бахмутом загинув Герой України Дмитро Коцюбайло (Да Вінчі)

У бою під Бахмутом загинув воїн Дмитро Коцюбайло, відомий як «Да Вінчі». Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Дмитро Коцюбайло (Да Вінчі) /з особистого архіву

Дмитро Коцюбайло (Да Вінчі) Фото з особистого архіву

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Сьогодні в бою загинув Да Вінчі, Герой України, доброволець, людина-символ, людина-хоробрість – Дмитро Коцюбайло. Боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат. Загинув в бою під Бахмутом, у бою за Україну», – повідомив Зеленський у відеозверненні.

Контекст

На початку грудня 2021 року Дмитро Коцюбайло (позивний Да Вінчі) отримав із рук президента Володимира Зеленського найвищу державну нагороду – звання Героя України.

Він долучився до сил опору російському вторгненню ще у 2014-му, коли йому було 18 років. Коцюбайло є першим добровольцем, який прижиттєво отримав звання Героя України.

Да Вінчі ніколи не був у лавах ЗСУ, пройшовши найгарячіші точки війни з росіянами у складі Добровольчого українського корпусу «Правий сектор». «Це відзнака кожного, хто у 2014-му взяв до рук зброю та кому увесь цей час доводилося називати себе волонтерами чи ким завгодно», – сказав Коцюбайло після отримання нагороди.

У 2022 році Коцюбайло увійшов до рейтингу «30 до 30: обличчя майбутнього» від Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні