Категорія
Новини
Дата

Під Бахмутом загинув Герой України Дмитро Коцюбайло (Да Вінчі)

1 хв читання

У бою під Бахмутом загинув воїн Дмитро Коцюбайло, відомий як «Да Вінчі». Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Дмитро Коцюбайло (Да Вінчі) /з особистого архіву

Дмитро Коцюбайло (Да Вінчі) Фото з особистого архіву

Ключові факти

  • «Сьогодні в бою загинув Да Вінчі, Герой України, доброволець, людина-символ, людина-хоробрість – Дмитро Коцюбайло. Боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат. Загинув в бою під Бахмутом, у бою за Україну», – повідомив Зеленський у відеозверненні.

Контекст

На початку грудня 2021 року Дмитро Коцюбайло (позивний Да Вінчі) отримав із рук президента Володимира Зеленського найвищу державну нагороду – звання Героя України.

Він долучився до сил опору російському вторгненню ще у 2014-му, коли йому було 18 років. Коцюбайло є першим добровольцем, який прижиттєво отримав звання Героя України.

Да Вінчі ніколи не був у лавах ЗСУ, пройшовши найгарячіші точки війни з росіянами у складі Добровольчого українського корпусу «Правий сектор». «Це відзнака кожного, хто у 2014-му взяв до рук зброю та кому увесь цей час доводилося називати себе волонтерами чи ким завгодно», – сказав Коцюбайло після отримання нагороди.

У 2022 році Коцюбайло увійшов до рейтингу «30 до 30: обличчя майбутнього» від Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні