Категорія
Новини
Дата

Підконтрольні Україні АЕС взимку працюватимуть зі 100% навантаженням – Галущенко

1 хв читання

Наступної зими, як і протягом попереднього опалювального сезону, основне навантаження буде нести атомна генерація, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад. Очікується, що усі блоки, які є на контрольованій Україною території, будуть працювати на 100%.

Ключові факти

  • «Протягом листопада і до березня усі блоки, які є на контрольованій Україною території, будуть працювати на 100%, тим самим ми плануємо забезпечити майже 8000 МВт потужності», – повідомив він.
  • За словами міністра, ремонти атомних блоків відбуваються з випередженням графіка.
  • Також очільник Міненерго повідомив про роботи, які ведуться на об’єктах теплової та гідрогенерації, зазначивши, що планується додати в енергосистему 1,7 ГВт потужності.

Контекст

Запорізька АЕС із потужністю понад 6 ГВт – найбільша атомна електростанція в Європі та дев’ята за потужністю у світі. До війни вона забезпечувала виробництво майже чверті електроенергії в країні.

4 березня 2022 року після нічного штурму російські війська окупували Запорізьку АЕС. Попри це, станція до 11 вересня виробляла електроенергію і віддавала її в енергосистему України.

5 жовтня президент РФ Володимир Путін своїм «указом» передав окуповану Запорізьку АЕС в управління новоствореної компанії «Експлуатуюча організація Запорізької АЕС», яка є дочірнім підприємством «Росатома».

Підконтрольні атомні енергоблоки йдуть у планові ремонти, а українці використовують більше електроенергії через спеку. «Укренерго» просить українців заощаджувати з 16:00 до 23:00, але віялові відключення поки не запроваджує. У серпні і вересні дефіцит генерації складатиме 1200 МВт, або близько 10% споживання, пише у Facebook колишня в. о. міністра енергетики Ольга Буславець.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні