Категорія
Новини
Дата

Польський IT-консорціум Euvic Group придбав частку українського аутсорсера 7Devs. У його портфелі – вже чотири українські компанії

Польська ІТ-компанія Euvic Group на 6000 фахівців придбала частку українського розробника програмного забезпечення 7Devs. Про це Forbes повідомила пресслужба Mergewave Capital – інвестиційного M&A радника Euvic Group в Україні.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 7Devs – харківський аутсорсер, заснований у 2016-му. Ключові клієнти 7Devs розташовані у Європі, США та Канаді. Компанія опікується Web- та Mobile-розробкою, IT-консалтингом, хмарними технологіями, брендингом та UI/UX дизайном. 
  • Для 7Devs угода з Euvic Group – це можливість інтегрувати низку процесів для розвитку бізнесу та стати потужнішим гравцем на міжнародному ринку. Натомість польська ІТ-компанія продовжує експансію українського ІТ-ринку, повідомили у пресслужбі Mergewave Capital. 
  • «Завдяки цій угоді наша компанія отримує зацікавленого інвестора, що активно долучатиметься до бізнес-процесів замість декількох пасивних учасників», – каже засновник харківського аутсорсера Олексій Кавінскі.
  • Вартість угоди не розголошується. «Однією із неочевидних переваг є те, що капіталізація компанії від такого поглинання стрімко росте. Безперечно, розголошувати вартість угоди ми не можемо, але маю зазначити, що Euvic не та компанія, яка намагається зекономити на подібних угодах», – каже співзасновник MergeWave Capital Тарас Бачинський. 

Контекст 

Euvic Group працює на польському IT-ринку вже 18 років, у глобальному штаті компанії – близько 6000 працівників. Компанія вже здійснила чотири інвестиційні угоди на ринку України за підтримки Mergewave Capital. 

У березні 2023-го Euvic придбала українську компанію Exoft. У листопаді 2023-го – мажоритарну частку українського постачальника програмного забезпечення Artkai. В Artkai працює майже сотня працівників, отже, компанія могла коштувати $5 млн, за підрахунками Forbes. Дані про четверту інвестицію не розголошуватимуться, зазначають представники Euvic Group. 

Euvic Group планує ще низку інвестицій на ІТ-ринку України у 2024 році, прагнучи в найближчі два-три роки створити подібну екосистему в Україні, як у Польщі, зазначав голова правління Euvic SA Войцех Вольний.

В основному Euvic Group купує мажоритарну частку (51–60%) українських компаній приблизно розміром 70–200 FTE. Компанія орієнтується на мультиплікатори, які були властиві ІТ-сектору ще до повномасштабної війни, додає Бачинський. Euvic Group розглядає аутсорсингові компанії розміром близько 70–150 фахівців з оцінкою п’ять-шість EBITDA, каже він.

Ріст компаній у 20–30% по хедкаунту чи обороту за рік вважався нормою ще кілька років тому, коли зараз непоганим результатом вважаються скромні 5–10% або й просто вихід «у нуль», говорить Павло Карапінка, співзасновник Mergewave Capital.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні