Категорія
Новини
Дата

Amazon може скоротити зарплати працівникам до 50% після падіння акцій – WSJ 

Різке падіння акцій Amazon за останній рік порушило план компенсацій технологічної компанії, внаслідок чого заробітна плата співробітників виявилася значно нижчою за заплановану, пише The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Amazon виплачує своїм корпоративним співробітникам більшу частину своєї річної заробітної плати в одиницях акцій з обмеженим доступом. За даними джерел, тривалий спад акцій компанії призводить до того, що заробітна плата на 2023 рік буде на 15–50% нижчою, ніж прогнозовані цілі, які Amazon поставила співробітникам.
  • «Наша модель компенсації призначена для того, щоб спонукати співробітників думати як власники, тому вона повʼязує загальну компенсацію з довгостроковими результатами компанії», – йдеться в заяві представника Amazon. 
  • За останній рік акції Amazon впали більш ніж на 35% на тлі ширшого уповільнення розвитку технологій та повільнішого зростання роздрібної частини бізнесу Amazon. 
  • У період з 2017 до початку 2022 року ціна акцій зростала в середньому приблизно на 30% щороку. Але акції Amazon зараз торгуються близько $96 за акцію, а деякі пакети заробітної плати співробітників структуровані, виходячи з припущення, що акції Amazon коштуватимуть близько $170 за акцію, кажуть інформатори.

Контекст

Amazon історично виплачувала співробітникам меншу базову компенсацію, ніж її колеги із великих технологічних компаній, але компенсувала різницю за рахунок винагороди акціями, які нараховуються протягом кількох років. Співробітники кажуть, що чим довше співробітник Amazon залишається в компанії, тим більше компенсація може залежати від винагороди акціями, при цьому для деяких акції становлять 50% або більше від загального доходу.

Amazon переживає один із найскладніших фінансових періодів в історії компанії. У листопаді почалася найбільша серія звільнень, що колись проводилася компанією, оскільки Amazon пристосувалася до послаблення роздрібного попиту у поєднанні з багаторічним масовим наймом. 

Компанія звільнила 18 000 корпоративних співробітників, що є найвищим показником серед усіх технологічних компаній у цій нещодавній хвилі звільнень. Загалом в Amazon станом на вересень минулого року працювало близько 1,5 млн осіб.

Це звільнення додалося до інших скорочень, зроблених у технологічній галузі. З початку року в технологічному секторі було звільнено понад 107 000 співробітників, за даними на Layoffs.

Крім ліквідації поточних вакансій, Amazon також скасувала пропозиції про роботу від деяких кандидатів, які їх прийняли, але ще не приступили до роботи. Також компанія нещодавно оголосила про плани зобовʼязати співробітників перебувати в офісі не менше трьох днів на тиждень, відмовившись від політики, яка дозволяла керівникам команд вирішувати, як часто співробітники будуть перебувати в офісі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні