Категорія
Новини
Дата

Путін доручив запровадити режим припинення вогню 6–7 січня. Зеленський назвав це прикриттям, щоб зупинити ЗСУ

Президент країни-агресора Володимир Путін доручив запровадити режим припинення вогню по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні під час святкування православного Різдва. Таке доручення диктатор віддав міністру оборони через звернення патріарха Кирила. Президент Володимир Зеленський заявив, що Путін хоче використати Різдво як прикриття, щоб зупинити ЗСУ. В Офісі президента назвали таку ініціативу «лицемірством».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Режим припинення вогню з російського боку нібито діятиме з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня.
  • У Кремлі також звернулися до української сторони із пропозицією приєднатися до режиму припинення вогню.
  • Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк назвав ініціативу Путіна «лицемірством». 
  • «Перше. Україна не атакує чужу територію і не вбиває цивільне населення, як це робить РФ. Україна знищує виключно членів окупаційної армії на своїй території… Друге. РФ має залишити окуповані території – лише тоді у неї почнеться «тимчасове перемирʼя». Лицемірство залиште собі», – написав Подоляк у Twitter.
  • Оновлено. Президент Володимир Зеленський напередодні у відеозверненні заявив, що Путін використовує так зване «різдвяне перемирʼя» для того, щоб хоч ненадовго зупинити просування Збройних сил України на сході. 
  • «Зараз вони хочуть використати Різдво як прикриття, щоб хоч ненадовго зупинити просування наших хлопців на Донбасі і підігнати ближче до наших позицій техніку, боєприпаси і мобілізованих. Що це дасть? Тільки чергове збільшення рахунку втрат.
  • Усі у світі знають, як Кремль використовує перепочинок на війні, щоб продовжити війну з новою силою», – заявив Зеленський.

Контекст 

Напередодні на сайті РПЦ зʼявилося звернення патріарха Кирила, який закликав «усі сторони» до різдвяного перемирʼя.

РПЦ не є авторитетом для глобального православ’я та виступає лише як «пропагандист війни», заявив Подоляк. «РПЦ закликала до геноциду українців, заохочувала масові вбивства й наполягає на ще більшій мілітаризації РФ. Тому заява РПЦ про «різдвяне перемир’я» – цинічна пастка й елемент пропаганди», – вважає він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні