Категорія
Новини
Дата

Путін понизив Суровікіна. Російське вторгнення в Україну очолив начальник генштабу Герасімов

Командувачем обʼєднаного угрупування російських військ в Україні призначений начальник генштабу Валерій Герасимов замість Сергія Суровікіна, пише пропагандистське агентство «РИА Новости» з посиланням на Міноборони РФ.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Сергій Суровікін, головнокомандувач сухопутними військами Олег Салюков та заступник начальника генштабу Олексій Кім призначені заступниками Герасимова.
  • Ці перестановки в Міноборони РФ назвали «підвищенням рівня керівництва спецоперацією».
  • Там заявили, що нові призначення повʼязані з «розширенням масштабу розвʼязуваних задач» і «необхідністю організації тіснішої взаємодії видів і родів військ».

Контекст

Раніше Герасимова разом з керівництвом Міноборони РФ часто критикували російські воєнкори та провоєнні телеграм-канали через дії армії Росії в Україні.

Путін призначив Суровікіна командувачем російськими військами в Україні у жовтні. На цій посаді він запамʼятався тим, що здав українським військам Херсон. Також за Суровікіна російська армія розпочала масові обстріли енергетичної інфраструктури України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні