Категорія
Новини
Дата

Релокація та фінансова підтримка підприємців. В Україні запустили дві платформи для допомоги бізнесу

В Україні запустили платформу, що допоможе перемістити бізнес із «гарячих точок» та продовжити його діяльність у більш безпечному місці, йдеться у повідомленні на сайті уряду. Також зʼявилася онлайн-платформа на підтримку підприємців, які продовжують працювати в умовах війни.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Платформу з релокації запустили ДП «Прозорро.Продажі» за ініціативи Мінекономіки, за підтримки Мінцифри та «Дія.Бізнес».
  • Платформу створено для бізнесу, який подав заявки на релокацію; компаній, які хочуть допомогти підприємствам з релокацією; представників Мінекономіки, військових адміністрацій, компаній, які допомагають з опрацюванням заявок, логістикою, процесом переїзду, пошуком нових виробничих приміщень та розселенням працівників тощо.
  • Подавати заявки можуть як підприємства, що потребують переміщення, так і компанії, які готові надати для цього приміщення чи інші активи. Подати заявку на релокацію можна тут.
  • Також українці запустили онлайн-платформу Work4UA на підтримку підприємців, які продовжують працювати в умовах війни. Проєкт «Працюй на перемогу» створений як початок економічного фронту країни і має на меті залучити фінансову підтримку від іноземних та українських громадян, компаній і організацій для малого та середнього бізнесу України, повідомила комунікаційна агенція Postmen.

Контекст

За місяць із зони бойових дій евакуювали 216 підприємств, 97 із них вже відновили роботу на новому місці. 

Загальні прямі втрати малого та середнього бізнесу за чотири тижні війни досягли $80 млрд. Оцінка скорочення ВВП України у 2022 році внаслідок зниження ділової активності – 21%, свідчить дослідження Advanter Group.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні