Категорія
Новини
Дата

Резніков запропонував парі. Міністр оборони обіцяє піти у відставку у разі підтвердження зловживань при закупівлі курток для ЗСУ

Міністр оборони України Олексій Резніков пообіцяв піти у відставку, якщо звинувачення в закупівлі літніх курток замість зимових підтвердяться. Напередодні видання «Українська правда» і Центр протидії корупції опублікували спільне розслідування про те, що Міноборони закупило в турецької компанії 180 000 літніх курток замість зимових за завищеною ціною. Свій коментар Резніков надіслав Forbes і ще шести виданням. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Я пропоную парі. Якщо виявиться, що Міністерство оборони дійсно поставило 180 000 літніх курток замість зимових, то я, міністр оборони України Олексій Резніков, пишу заяву про відставку», – заявив міністр.
  • Натомість, за словами Резнікова, якщо виявиться, що були поставлені 180 000 зимових курток, а не літніх, то народна депутатка Анастасія Радіна складає мандат, а журналіст УП Михайло Ткач іде з видання і на три роки припиняє займатися журналістикою.
  • Арбітрами в парі Резніков запросив Комітет з депутатської етики Верховної Ради та Комісію журналістської етики, а спостерігачами – редакції авторитетних українських видань. «Пропоную написати про цю пару і приєднатися, ставши спостерігачами», – сказав Резніков.
  • Він також пообіцяв надати «всі документи, докази, факти і матеріали», що стосуються справи, щоб переможець парі був очевидний.

Контекст

10 серпня ZN.UA опублікувало розслідування журналіста Юрія Ніколова про те, що Міноборони закупило у турецької компанії 233 000 зимових курток за $20 млн. За даними митних документів, які отримав Ніколов, вартість партії з 4900 курток дорогою з Туреччини в Україну зросла втричі – з $142 000 до $421 000, або з $29 до $86 за одиницю. Крім того, видання повідомило, що вага курток засвідчила про те, що вони були літні.

25 серпня УП повідомила, що одним із власників турецької компанії, яка отримала $30 млн від Міноборони на «літні куртки», є Олександр Касай – племінник нардепа від «Слуги народу» Геннадія Касая.

Міністр оборони Резніков спростував інформацію, що куртки були літніми, і заявив, що їх «скоро покажуть». 23 серпня відбулося засідання комітету, на яке заступник міністра Денис Шарапов приніс із собою куртки, але вони виявилися з іншої партії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні