Категорія
Новини
Дата

Україна в лідерах на BlaBlaCar. Кількість автобусних пасажирів за минулий рік зросла на 86%

1 хв читання

Україна наразі є одним із найбільших ринків BlaBlaCar у Східній і Центральній Європі, особливо у сфері автобусних перевезень, йдеться у пресрелізі. Минулого року кількість автобусних пасажирів в Україні зросла на 86% порівняно з 2022 роком.

За час повномасштабного вторгнення український ринок автобусних перевезень виріс щонайменше втричі – до близько 7 млрд грн, писав раніше Forbes Ukraine.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Зазначається, що Україна посіла перше місце за кількістю автобусних пасажирів на BlaBlaCar.
  • Загалом в Україні 36% користувачів є пасажирами автобусів, а 64% – пасажирами карпулу. Глобально ці показники становлять 24% та 76% відповідно.
  • У 2023 році кількість активних користувачів в Україні налічувала 2,1 млн. BlaBlaCar наразі об’єднує 5400 перевізників.

Контекст

Додаток BlaBlaCar для спільних поїздок дає могу 27 млн активних користувачів щороку знаходити спільні поїздки у 21 країні. Технології BlaBlaCar допомагають водіям транспортних засобів з вільними місцями та пасажирам розділяти витрати на поїздку. 

На початку квітня BlaBlaCar повідомив, що залучив €100 млн інвестицій, які спрямує на розвиток компанії.

У 2023-му 80 млн пасажирів скористалися послугами BlaBlaCar, що на 23% більше, ніж роком раніше. В Україні кількість зареєстрованих користувачів у 2023 році становить майже 11 млн. 

Прибуток BlaBlaCar сягнув €253 млн, що на 29% більше, ніж у попередньому році. Уперше за 24 місяці компанія стала прибутковою і завершила 2023 рік з позитивним показником EBITDA.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд