Категорія
Новини
Дата

Ритейлер Marks & Spencer повністю йде з Росії. Втрати компанії через вихід і перебої на українському ринку становлять £31 млн

Британський ритейлер Marks & Spencer (M&S) остаточно йде з російського ринку. Про це йдеться у фінансовому звіті компанії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Витрати компанії від виходу з Росії та перебої в роботі на українському ринку становлять £31 млн. «M&S – це бізнес, що ґрунтується на цінностях, тому через вторгнення в Україну ми зупинили постачання до Росії 3 березня. Потім ми вирішили повністю вийти з нашої російської франшизи», –йдеться у звіті.
  • M&S має намір відновити роботу в Україні: «На жаль, наш український бізнес був частково закритий під впливом війни, й ми працюємо з партнером, щоб відновити роботу, коли це стане можливим».

Контекст

Британський бренд Marks & Spencer пропрацював 17 років на російському ринку, де має 1200 співробітників і 48 магазинів. Ними керує турецька компанія-франчайзі FiBA. Основним власником ТОВ «Марка Рус» (оператор магазинів Marks & Spencer у РФ) був нідерландський Retail International Holding BV (95%). У квітні цей пакет перейшов до турецької «Марка Магазаджілик Анонім Ширкеті».

На початку березня ритейлер повідомив, що призупинив відвантаження до російських магазинів.

Роздрібні продажі з українського й російського ринків у 2021−2022 фінансовому році (завершився 2 квітня) склали £102,5 млн. В Україні компанія має 10 магазинів.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні