Категорія
Новини
Дата

Росія розраховуватиметься за зовнішніми боргами в рублях

Президент РФ Володимир Путін підписав указ, яким визначається порядок виплати всіх зовнішніх боргів у рублях. Раніше розрахунок рублями планувався лише перед західними кредиторами. Про це пише Интерфакс з посиланням на указ Путіна у доповнення до його указу від 5 березня.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зазначається, що Національний розрахунковий депозитарій (НРД) Росії зможе відкривати рублеві рахунки на імʼя іноземних депозитаріїв для платежів власникам російських єврооблігацій.
  • При цьому присутність чи згода представників іноземних депозитаріїв не обовʼязкова.
  • На ці рахунки кредитори отримуватимуть свої кошти в рублях незалежно від умов у проспектах емісії. Росія вважатиме виконаними зобовʼязання за єврооблігаціями, якщо платежі будуть проведені в рублях у сумі, еквівалентній вартості зобовʼязань в іноземній валюті та розрахованої «за курсом іноземної валюти, що формується на внутрішньому валютному ринку РФ у день, коли РФ було здійснено платіж центральному депозитарію».

Контекст

РФ у квітні змогла зробити виплати за двома випусками євробондів, попри санкції. Проте у травні Мінфін США не став продовжувати ліцензію, яка дозволила це зробити. Після цього російський Мінфін анонсував розробку нового механізму розрахунків. Частина інвесторів звинуватила РФ в тому, що вона не виплатила їм відсотки за прострочений платіж за погашеними навесні облігаціями. 

1 червня Комітети визначення кредитних деривативів визнали «подію неплатежу». Мінфін РФ, своєю чергою, пообіцяв вивчити претензії інвесторів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні