Категорія
Новини
Дата

Російські літаки обстріляли білоруський населений пункт, щоб втягнути Білорусь у війну – ЗСУ

Російські літаки обстріляли населений пункт Копані в Білорусі, щоб втягнути армію цієї країни у війну проти України. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил Збройних Сил України.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Станом на 14:30 пʼятниці, російські літаки вилетіли з білоруського аеродрому Дубровиця, зайшли на територію України, розвернулись над українськими н.п. Городичі та Тумень, після чого завдали вогневого ураження по н.п. Копані в Білорусі, повідомляє Держприкордонслужба.
  • Раніше міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до білорусів і попередив, що командування російських окупаційних військ готує низку провокацій — удари по ряду населених пунктів у Білорусі, розташованих біля українсько-білоруського кордону.
  • Українська армія не планувала і не плануватиме жодних агресивних дій проти Білорусі, наголосив Резніков.
  • СБУ також підтвердила дані про чергову провокацію ворога, який здійснює авіаудари по території Білорусі, закликавши білоруський народ не дати втягнути себе у злочинну війну.

Цитата

«Наразі дев’ятий прикордонний загін спостерігає за заняттям цього населеного пункту ворогом! Це провокація! Мета — втягнути збройні сили Республіки Білорусь у війну з Україною!», — попередили у Повітряних Силах ЗСУ.

Контекст

Зазнавши нищівних втрат, російські окупанти розпочали терористичну війну. Вони вбивають і захоплюють у заручники мирних громадян, жінок та дітей, блокують гуманітарні коридори, вдаються до інший провокацій.

На 10 березня російські окупанти вбили більше цивільних українців, ніж загинуло в бою військових з усіх структур сектору оборони, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

11 березня близько 06:10 окупанти здійснили три авіаудари по місту Дніпро. Потрапляння було поблизу дитячого садку і багатоквартирного житлового будинку та в двоповерхову взуттєву фабрику з послідуючим горінням.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні