Категорія
Новини
Дата

Російським користувачам закрили доступ до шрифтів Times New Roman та Arial

Американська компанія Monotype, яка володіє правами на шрифти Times New Roman, Arial, Verdana, закрила доступ до своєї бібліотеки на сайті для російських користувачів, пишуть «Ведомости».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • При спробі відкрити сторінку з каталогом шрифтів, користувачі з РФ бачать повідомлення про заборону доступу.
  • Отримати доступ до шрифтів відтепер можна лише з VPN-сервісів.
  • Закриття доступу до каталогу шрифтів Monotype — поки не заборона російським користувачам використовувати їх. Однак, на думку юристів, «в найближчому майбутньому може призвести до того, що їх використання стане неможливим».

Контекст

Найбільш популярні шрифти Monotype зараз доступні для російських користувачів, наприклад, у пакеті Microsoft Office. Проте, ще на початку березня Microsoft оголосила про зупинення продажів у РФ, зараз можна купити лише завезені до початку війни в Україні продукти.

Після того, як щодо РФ було введено санкції у 2014 році через окупацію Криму та частини Донбасу, компанія Monotype відмовилася видавати дозвіл на використання своїх шрифтів для деяких російських організацій, наприклад, для розробників програмного забезпечення для Міноборони РФ.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні