Сенат Польщі визнав російський режим терористичним /пресслужба Сенату Польщі
Категорія
Новини
Дата

Сенат Польщі визнав російський режим терористичним

Сенат Польщі ухвалив резолюцію про визнання російського режиму терористичним Фото пресслужба Сенату Польщі

Сенат Польщі визнав російський режим терористичним. Відповідну резолюцію було ухвалено одноголосно, йдеться в повідомленні на сайті Сенату.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Під час обговорення сенатори вказали на безпрецедентну жорстокість російської агресії та необхідність покарання винних.
  • «Ці злочини вимагають міжнародної відповіді не лише у вимірі гуманітарної та військової допомоги, а й правової допомоги», – заявив сенатор Александер Поцей. Сенатори наголосили, що в умовах російської агресії немає розбіжностей між владою та опозицією, а також закликали всі інші держави наслідувати приклад Польщі й теж визнати російський режим терористичним.

Контекст

13 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, у якій оголосила режим РФ терористичним. ПАРЄ стала першою міжнародною організацією, яка визнала Росію державою-терористом.

18 жовтня парламент Естонії затвердив резолюцію, якою засудив анексію Росією території України та оголосив російський режим терористичним.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні