Категорія
Новини
Дата

Sennheiser продав свій бізнес споживчих навушників виробнику слухових апаратів Sonova. Причина – тиск конкурентів

Швейцарський виробник слухових апаратів Sonova купує підрозділ побутової електроніки німецької фірми Sennheiser. Таким чином, Sonova вийде на зростаючий ринок персонального аудіообладнання, пише TechCrunch.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • За даними Sonova, вартість угоди становить $241 млн.
  • Угода все ще вимагає схвалення регулюючих органів, але Sonova заявляє, що планує закрити її в другій половині 2021 року.
  • Consumer Electronic, підрозділ Sennheiser з випуску споживчих навушників і звукових панелей, приносить дохід у €250 млн на рік.
  • Sonova продовжить продавати пристрої під брендом Sennheiser.
  • Sennheiser оголосила, що шукає покупця для свого споживчого бізнесу в середині лютого «на тлі сильного конкурентного тиску».

Контекст

Незважаючи на те, що 2019 року обсяг продажів споживчих товарів компанії досяг рекордного рівня, компанія, як і раніше, втрачала гроші через рентабельність «під тиском» глобальних конкурентів. Sennheiser скоротила 650 робочих місць. Нині в Consumer Electronic працює близько 600 чоловік.

Глобальний ринок акустичних систем визначається зростаючим використанням бездротових технологій, йдеться в дослідженні видання The Market Feed. Карантинні обмеження через коронавірус збільшують попит на домашні розваги, що дає поштовх світовому ринку акустичних систем. Адже споживачі готові витрачати гроші на домашні розваги.

Зазначається, що більшість гравців на світовому ринку акустичних систем прагнуть розширити свою клієнтську базу за рахунок випуску інноваційних продуктів. Відомими компаніями, що працюють на ринку, є Bose Corporation, B&W Group Ltd., Harman International Industries Inc., Creative Labs Inc, Klipsch Group Inc., Boston Acoustics Inc., Audiovox Corporation, Yamaha Corporation of America і Directed Electronics Inc.

Цікавий факт

Ізраїльська компанія Noveto Systems розробила аудіотехнологію «звукове випромінювання», пише Associated Press.. У технології під назвою SoundBeamer 1.0 використано модуль тривимірного зондування. Він визначає положення голови слухача й відправляє звук за допомогою ультразвукових хвиль. У результаті звук можна почути тільки в певній точці простору на 360 градусів навколо слухача. При цьому інші люди не можуть його почути.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні