Категорія
Новини
Дата

Сервіси «Київстару» відключили силовики і оператор. Forbes дізнався подробиці

Рішення про відключення сервісів «Київстару» ухвалили силовики та оператор для локалізації активності заражених систем. Про це Forbes повідомив наближений до ситуації співрозмовник.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Зламали частину внутрішніх систем оператора», – зазначив співрозмовник. Рішення про відключення ухвалили силовики та оператор з метою локалізації активності заражених систем, додає він. «Триває робота із запуску дублюючих систем», – каже співрозмовник.
  • Для фіксації обставин і наслідків протиправних дій з втручання у діяльність мережі «Київстар» оператор залучив представників правоохоронних органів і спеціальних державних служб, які наразі працюють в офісі компанії, йдеться у повідомленні «Київстару». «Станом на зараз відомо, що персональні дані абонентів не скомпрометовані», – стверджується в пресрелізі.
  • «Це найбільший збій не лише для «Київстару», а й для всіх українських операторів за останні роки», – говорить голова підкомітету Верховної Ради з кібербезпеки Олександр Федієнко. 
  • Більше про збій у мережі «Київстар» читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Контекст

Зранку, 12 грудня, абоненти мобільного оператора «Київстар» з усієї України не можуть скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. У компанії заявили про технічні проблеми. Через збій також не працює нацроумінг. Причиною технічного збою у роботі оператора стала хакерська атака, повідомила Forbes пресслужба компанії. 

За словами віцепремʼєра Олександра Кубракова, «Київстар» відновить роботу за кілька годин. Водночас президент компанії Олександр Комаров зазначив, що терміни відновлення сервісів «Київстару» після масштабного збою поки що остаточно не зрозумілі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні