Категорія
Новини
Дата

«Шахтар» купив бразильського вінгера «Палмейраса» за €15 млн. Трансфер став найдорожчим з початку війни

Футбольний клуб «Шахтар», що належить найбагатшому українцю Рінату Ахметову, повідомив про перехід до клубу 21-річного бразильського півзахисника Кевіна. Сума трансферу становить €15 млн.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Угода клубу з гравцем розрахована на пʼять років. Бразилець виступатиме під 37-м номером.
  • За словами гендиректора «Шахтаря» Сергія Палкіна, клуб домовився з «Палмейрасом» про платежі за трансфер Кевіна протягом двох років. Він уточнив, що йдеться про суму €12 млн + €3 млн у вигляді бонусів.
  • Кевін – вихованець клубу «Деспортіво Бразіл». Улітку 2020-го перейшов до «Палмейраса», приєднавшись до юнацької команди. 1 грудня 2021-го дебютував за основний склад. Загалом на рахунку вінгера девʼять матчів та один гол у бразильській Серії А, дві гри в Кубку Лібертадорес. Чемпіон Бразилії – 2023.
«Шахтар» купив бразильського вінгера «Палмейраса» за €15 млн. Трансфер став найдорожчим з початку війни /Фото 1

Головний тренер ФК «Шахтар» Маріо Станич, Кевін, спортивний директор Даріо Срна.

Контекст

11 січня авторитетний футбольний інсайдер Фабріціо Романо повідомив, що «Шахтар» домовився про трансфер вінгера «Палмейраса» Кевіна. За інформацією Романо, сума трансферу становитиме €15 млн. Угоду укладено за участю бразильського агента Пауло Пітомбейри, який представляє агентство Talents Sports.

€15 млн за Кевіна можна вважати найдорожчим трансфером «Шахтаря» з початку великої війни. Ще у липні 2021 року «гірники» заплатили за бразильця Педріньйо €18 млн.

За даними видання Fotcalc, «Шахтар» отримав за виступ у груповому раунді Ліги чемпіонів майже €47 млн. 

«Гірники» здобули три перемоги на стадії групового етапу, які, крім третього місця в групі і путівки в плей-оф Ліги Європи, також принесли донеччанам €8,4 млн. Трохи більше €1 млн «Шахтар» отримає за вихід у плей-оф Ліги Європи.

Ще €15,5 млн «гірники» заробили за вихід до групового раунду Ліги чемпіонів. Крім того, «Шахтар» отримає деякі суми за телетрансляції і за коефіцієнт за підсумками виступів за останні 10 років. Сумарно на грудень 2023 року «Шахтар» за сезон 2023/24 в єврокубках заробив €46,9 млн. Ця сума може ще збільшитися за результатами виступів донеччан у плей-оф ЛЄ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні