Категорія
Новини
Дата

Штат Вашингтон безкоштовно роздаватиме марихуану щепленим від коронавірусу. Хочуть вакцинувати більше людей

Американський штат Огайо безкоштовно роздаватиме марихуану громадянам віком старше 21 року, які зробили щеплення від COVID-19. Відповідну акцію оголосила Рада штату з продажу спиртних напоїв та канабісу, пише The New York Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Акція під назвою «косяк за щеплення» триватиме до 12 липня.
  • Це рішення дозволить роздрібним торговцям марихуаною надавати покупцям у віці від 21 року самокрутку з марихуаною в магазинах, коли вони отримають свою першу або другу дозу вакцини.
  • Рада з продажу спиртного і каннабісу Вашингтона також дозволила безкоштовне пиво, вино або коктейль для вакцинованих мешканців міста.
  • За даними New York Times, у Вашингтоні 58% людей отримали хоча б одну дозу, а 49% повністю вакциновані.

Контекст

У середині квітня темпи вакцинації в США почали різко знижуватися, штати і міста почали заохочувати мешканців вакцинуватися матеріальними призами. Зокрема, американський штат Нью-Йорк проводить безкоштовну лотерею для щеплених осіб із головним призом у $5 млн. Також штат Огайо розігрує в лотереях пʼять призів у $1 млн для місцевих жителів, які отримали хоча б одне щеплення. Після цього рівень вакцинації в штаті виріс на 45%. В Нью-Джерсі почали роздавати вакцинованим безкоштовне пиво. В Арізоні, як і у Вашингтоні, почали пропонувати канабіс.

В інших країнах також заохочують громадян вакцинуватися. Так, у Гонконзі після щеплення жителі можуть виграти квартиру за $1,4 млн. Австралійська авіакомпанія Qantas Airways розіграє необмежену кількість польотів протягом року серед людей, які зробили щеплення від COVID-19.

Процес вакцинації в Україні стартував 24 лютого. Українців почали щеплювати вакциною індійського виробництва CoviShield, яку виробляють за ліцензійними угодами британсько-шведської компанії AstraZeneca на потужностях індійського SII. Перша партія в Україну склала 500 000 доз. Загалом, Україна законтрактувала 45–47 млн вакцин проти COVID-19 різних виробників, повідомив президент України Володимир Зеленський. Станом на 9 червня в Україні від COVID-19 вакцинувалися 1 328 068 осіб. Із них дві дози отримали 161 378 осіб. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні