CEO Vodafone Маргеріта Делла Валле /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Швейцарська Swisscom купує за €8 млрд італійський підрозділ Vodafone

1 хв читання

CEO Vodafone Маргеріта Делла Валле Фото Getty Images

Швейцарська телекомунікаційна компанія Swisscom купує за €8 млрд Vodafone Italia – італійський підрозділ британської Vodafone. Угоду, яка повністю буде сплачена грошима, планується закрити у першому кварталі 2025 року, йдеться у пресрелізі Swisscom.

Ключові факти

  • Swisscom хоче обʼєднати Vodafone Italia зі своїм італійським підрозділом Fastweb. Компанія зазначила, що більш ефективна структура витрат та інші фактори дозволять досягти синергії у розмірі близько €600 млн на рік.
  • Операцію буде закрито у першому кварталі 2025 року після отримання дозволу з боку регулюючих органів. Схвалення акціонерів Swisscom не потрібне, йдеться у пресрелізі.
  • CEO Vodafone Маргеріта Делла Валле заявила, що угода стала третім та останнім важливим кроком у зміні портфеля компанії, пише Reuters. Делла Валле, яка розпочала свою кар’єру в Vodafone в Італії, намагається підвищити прибутковість Vodafone, зокрема, шляхом укладення великих угод, чого не вдалося її попереднику.

Контекст

Колись один із найбільших мобільних операторів у світі продає активи, щоб зосередитися на своїх основних операціях у Європі та Африці. На початку січня минулого року стало відомо, що Vodafone домовився про продаж свого угорського бізнесу місцевій IT-компанії 4iG (51%) та угорському уряду (49%) за $1,82 млрд. Продаж відбувався в той час, коли Vodafone шукав нового CEO після того, як правління висловило невдоволення Ніком Рідом і призначило в.о. гендиректора Делла Валле.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні