CEO Vodafone Маргеріта Делла Валле /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Швейцарська Swisscom купує за €8 млрд італійський підрозділ Vodafone

CEO Vodafone Маргеріта Делла Валле Фото Getty Images

Швейцарська телекомунікаційна компанія Swisscom купує за €8 млрд Vodafone Italia – італійський підрозділ британської Vodafone. Угоду, яка повністю буде сплачена грошима, планується закрити у першому кварталі 2025 року, йдеться у пресрелізі Swisscom.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Swisscom хоче обʼєднати Vodafone Italia зі своїм італійським підрозділом Fastweb. Компанія зазначила, що більш ефективна структура витрат та інші фактори дозволять досягти синергії у розмірі близько €600 млн на рік.
  • Операцію буде закрито у першому кварталі 2025 року після отримання дозволу з боку регулюючих органів. Схвалення акціонерів Swisscom не потрібне, йдеться у пресрелізі.
  • CEO Vodafone Маргеріта Делла Валле заявила, що угода стала третім та останнім важливим кроком у зміні портфеля компанії, пише Reuters. Делла Валле, яка розпочала свою кар’єру в Vodafone в Італії, намагається підвищити прибутковість Vodafone, зокрема, шляхом укладення великих угод, чого не вдалося її попереднику.

Контекст

Колись один із найбільших мобільних операторів у світі продає активи, щоб зосередитися на своїх основних операціях у Європі та Африці. На початку січня минулого року стало відомо, що Vodafone домовився про продаж свого угорського бізнесу місцевій IT-компанії 4iG (51%) та угорському уряду (49%) за $1,82 млрд. Продаж відбувався в той час, коли Vodafone шукав нового CEO після того, як правління висловило невдоволення Ніком Рідом і призначило в.о. гендиректора Делла Валле.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні