Категорія
Новини
Дата

Служба безпеки викрила законспірований склад із боєприпасами на $200 млн. Їх передали армії 

Служба безпеки України (СБУ) на Харківщині викрила законспірований склад із боєприпасами та комплектуючими до військової техніки на $200 млн. Усе це обладнання передали на потреби ЗСУ. Про це повідомляється в телеграм-каналі СБУ. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • За попередніми даними, наявні там деталі були призначені для підбитої техніки РФ, яку ворог збирався ремонтувати під час наступу. 
  • У ході обшуків СБУ вилучила та передала Міноборони 60 повнокомплектних танкових двигунів, велику кількість запчастин і комплектуючих до бронетехніки.
  • Крім того, в окремих приміщеннях виявлено 26 керованих ракет класу «повітря-повітря». 
  • СБУ встановила, що наявне на цьому складі обладнання було раніше викрадене з військових арсеналів. А напередодні вторгнення власники складу мали намір піти на співпрацю з окупаційними військами та надати техніку для потреб ворога.

Контекст

Від обстрілів Харкова 19 квітня, нових обстрілів міста не було, повідомили Суспільному у Харківській обласній військовій адміністрації. Востаннє повітряну тривогу у Харкові оголошували 19 квітня о 17:41. Водночас ситуація залишається напруженою, — сказав Харківській міський голова Ігор Терехов. Напередодні внаслідок обстрілів загинули четверо людей, 26 отримали поранення.Перший пакет військової допомоги США на $800 млн оголосили в середині березня, наступний, також на $800 млн, – 13 квітня. Зокрема, він включає артилерійські системи, бронетранспортери, гелікоптери.

7 квітня сенат США схвалив законопроєкт «Про ленд-ліз для захисту демократії в Україні». Документ дозволяє спростити надання зброї країні. Це перша програма ленд-лізу США з часів Другої світової війни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні