Категорія
Новини
Дата

Спільнота EBA просить запровадити електронну комунікацію між ТЦК та бізнесом. На що скаржаться підприємці

Члени Европейської Бізнес Асоціації (EBA) просять запровадити процедуру електронної комунікації бізнесу з Територіальними центрами комплектації та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Підприємці скаржаться на складність процесу, відсутність чітких процедур, необхідність фізичного відвідування ТЦК та СП тощо. Відповідний лист EBA надіслала віцепрем’єру – міністру цифрової трансформації Михайлу Федорову та міністру оборони Рустему Умерову.

Ключові факти

  • Йдеться про електронну комунікацію в частині ведення військового обліку, зокрема, надання роботодавцем інформації щодо зміни у статусі військовозобов’язаних та звірки списків військовозобов’язаних. 
  • Крім того, спільнота EBA пропонує передбачити: публікацію офіційних електронних адрес ТЦК та СП для комунікації з бізнесом та можливість надання підприємством необхідних відомостей засобами електронної комунікації. 
  • Також пропонується встановити чіткі строки для ТЦК та СП щодо обробки запитів та надання відповідей, а також надання часу підприємству на усунення зауважень тощо. 
  • EBA просить передбачити необхідність для ТЦК та СП надавати відповіді підприємству з роз’ясненням проблем та недоліків, які були виявлені у ході звірки списків тощо.

Контекст

Спільнота EBA заявляє про складність процесу, відсутність чітких процедур, необхідність фізичного відвідування ТЦК та СП, обмежену кількість прийомних годин, черги, відсутність чіткого переліку та адрес ТЦК та СП, відсутність зворотного зв’язку щодо деяких запитів тощо. 

Також EBA звертає увагу на «рейди» деякими містами країни відповідних представників Центрів – про причини, правила проведення яких було б доречно прокомунікувати та обирати більш цивілізовані підходи в роботі, зазначається у повідомленні.

Все це ускладнює продуктивну комунікацію та процес виконання бізнесами своїх зобов’язань. До того, це негативно впливає і на якість ведення військового обліку, створює додаткове адміністративне навантаження для бізнесу та є важливим фактором у прийнятті рішень про розширення бізнесу та збільшення інвестицій в економіку, наголосили в EBA.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні