Категорія
Новини
Дата

Співробітники Tesla ще в 2018 році жалілися на лідерські якості Ілона Маска – Business Insider

Співробітники Tesla у 2018 році висловлювали стурбованість тим, як Ілон Маск керує своєю компанією. Про це пише Business Insider із посиланням на внутрішнє опитування співробітників Tesla.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Опитування було згадане минулого тижня в судовому процесі за позовом акціонерів Tesla проти Маска щодо його компенсаційного пакету в компанії на суму понад $50 млрд.
  • Результати опитування показують невдоволення співробітників, зокрема, компетенцією вищого керівництва компанії, особливо віцепрезидентів, та поганими лідерськими якостями самого Ілона Маска.
  • Але щодо керівної ланки компанії, то загалом 58% співробітників професійного рівня або вище заявили, що отримують справедливу винагороду за свою роботу. Але співробітники нижчої ланки заявили, що незадоволені корпоративною культурою, керівництвом компанії, доступністю менеджерів для спілкування з працівниками, часом роботи та звільненнями.
  • За словами анонімного співробітника, «Tesla не розрізняє технічне лідерство та лідерство людей», назвавши це «жахливою частиною культури компанії».
  • «Tesla втрачає дуже талановитих, цілеспрямованих людей, які щиро вірять у цілі компанії та продовжують сподіватися на її успіх. Ілон є технічним керівником найвищого рівня, і все ж багато хто вважає його неприступним тираном, який знецінює внесок персоналу і може звільнити його за власною забаганкою… До нас ставляться як до будь-якого іншого ресурсу», – вважає інший співробітник компанії. 
  • Третій працівник висловив побоювання, що людей у ​​компанії Маска можуть звільнити будь-якої миті, тому багато хто просто не планує довго залишатися в такому «надзвичайно токсичному середовищі».
  • На думку багатьох співробітників, Маск залякує людей, змушуючи їх брати на себе нереалістичні зобовʼязання.

Контекст

У 2018 році, коли проводилося згадане опитування, Tesla намагалася масштабувати виробництво свого електрокара Model 3. Лише через кілька років Маск сказав, що Tesla була всього за кілька тижнів від банкрутства.

22 березня 2018 року акціонери Tesla схвалили компенсаційний пакет для Маска. Він передбачав, що робота гендиректора буде оплачуватися опціонами на акції, які розділені на 12 траншів на майбутні 10 років. Маск отримуватиме компенсацію замість гарантованої зарплати, причому її розмір залежатиме від капіталізації та інших показників Tesla.

Першу частину компенсації Маск мав отримати після того, як капіталізація Tesla перевищить $100 млрд, кожний наступний транш – після збільшення капіталізації ще на $50 млрд.

У червні того ж року року акціонер Tesla Річард Торнетта подав до суду на керівництво компанії з вимогою зменшити компенсаційний пакет Ілона Маска і переглянути склад ради директорів.

Опитування, яке згадується вище, було наведено в суді як потенційний доказ того, що керівник Tesla розглядався як «загрозлива» фігура для співробітників компанії, включаючи менеджерів, які відповідають за затвердження його компенсаційного пакету.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні