Категорія
Новини
Дата

США готують новий пакет військової допомоги Україні на $125 млн

1 хв читання

Адміністрація президента США Джо Байдена направить Україні близько $125 млн військової допомоги, заявили офіційні особи, пише Associated Press. До нового пакету, зокрема, увійдуть ракети ППО і боєприпаси для HIMARS.

З урахуванням цього пакету загальна сума допомоги США у сфері безпеки України з моменту вторгнення Росії перевищує $55,7 млрд.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • За словами офіційних осіб США, останній пакет допомоги включає ракети ППО, Javelin та низку інших протитанкових ракет, боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), системи та обладнання для боротьби з безпілотниками та засобами радіоелектронної боротьби, 155-мм і 105-мм артилерійські боєприпаси, транспортні засоби та інше обладнання.
  • Офіційне оголошення очікується вже в пʼятницю, 23 серпня, напередодні Дня Незалежності України.
  • Зброя надається із запасів Пентагону і може бути доставлена ​​швидше.

Контекст

Допомога від США надається у той час, коли ЗСУ продовжують розширювати свій раптовий наступ у Росії, де вони зайняли низку населених пунктів неподалік Курська. Російські війська тим часом продовжують наступ навколо українського міста Покровська.

Представники Пентагону неодноразово заявляли, що США ведуть переговори з українськими лідерами, щоб краще оцінити їхні довгострокові цілі під час операції у Курській області.

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 22 серпня, здійснив свій перший візит до прикордоння Сумщини.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд